SEGRE

TEMPS EXTRA ESPORT PARALÍMPIC

“Un tros de la medalla és de Lleida”

Gerard Descarrega Puigdevall, tarragoní de família lleidatana, va aconseguir una de les 9 medalles d’or que va obtenir Espanya a Rio || L’atleta de 22 anys va guanyar en 400 lliures

L’atleta Gerard Descarrega Puigdevall va ser aquesta setmana a Lleida per visitar els seus familiars.

L’atleta Gerard Descarrega Puigdevall va ser aquesta setmana a Lleida per visitar els seus familiars.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atleta Gerard Descarrega Puigdevall (Reus, 2 de maig del 1994) va conquerir per a la delegació espanyola en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro una de les nou medalles d’or de l’equip, que va sumar en total trenta-un podis. Era la seua primera medalla en uns Jocs, després que en els de Londres acabés a la quarta posició. “Vaig nàixer a Reus i des de fa quatre anys visc i m’entreno a Madrid, però tota la meua família és de Lleida, hi vinc sempre que puc i, per descomptat, un tros d’aquesta medalla és de Lleida”, explicava aquest estudiant de Psicologia.

Gerard té una malaltia degenerativa anomenada retinosi pigmentària, que li disminueix el camp visual i l’agudesa de forma progressiva. “A Londres vaig competir en la categoria T12 i a Rio, en la T11. He perdut visió, ja no hi veig pràcticament res”, explica, però manté la passió per l’esport. “S’ha de ser positiu, perquè si no te’n vas al pou. És clar que m’agradaria veure-hi, però intento aprofitar al màxim tot el que puc fer.” Encara no vol assegurar si anirà a una tercera cita olímpica. “Queden quatre anys i encara està molt lluny. Una cosa són les ganes i una altra, la realitat. Prefereixo anar any a any i ara només penso en el Campionat del proper any.” En el de Doha del 2015 va guanyar dos medalles.

tracking