SEGRE

COMPETICIONS II F-RALLY

Esterri d'Àneu impulsa una prova només per a muntanyencs federats

En contraposició a les curses de muntanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona edició de la F-Rally d’Esterri d’Àneu es disputarà els pròxims 15 i 16 d’aquest mes a les Valls d’Àneu, amb la particularitat que només hi podran participar esportistes que estiguin federats a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). “No s’admeten atletes de cap altra federació”, recordava ahir Néstor Bohigas, el director de la prova, que pretén recuperar l’esperit del muntanyisme tradicional.

“Aquest tipus de proves van caure en l’oblit fa deu o dotze anys, quan va començar el boom de les curses de muntanya”, assenyala Bohigas. “Hem volgut recuperar-la perquè són activitats que respecten els valors de la muntanya i ho fem veient la direcció que estan prenent les carreres de muntanya, massificades i que per a molts és com córrer per les Rambles i li perden el respecte a la muntanya”, afegeix.

Per participar en l’Alpina, la categoria més tècnica, és imprescindible presentar currículum esportiu

Per aquesta raó la categoria més exigent, l’Alpina, requereix portar casc i cordes d’escalada i presentar un currículum, ja que només s’admetran vint equips. Les altres dos proves són la Muntanya i la Travessa. En total, la participació està limitada a 200 equips de dos o tres persones.

“No hi ha recorregut. Hi ha punts de pas i cada participant decideix el trajecte en funció del seu nivell tècnic i coneixements.” L’any passat es va fer una prova pilot i ara es vol institucionalitzar.

La prova es va presentar a la Diputació, amb el vicepresident, Gerard Sabarich, acompanyat per Ramon Villuendas, alcalde d’Esterri, que va destacar la importància de l’esport per donar a conèixer el territori; Marcial Alemán, director de l’Àrea Tècnica de la FEEC; i Ferran Lloret, de la secció de Muntanya d’Esports Club Valls d’Àneu.

La prova es va presentar ahir a la Diputació de Lleida.

La prova es va presentar ahir a la Diputació de Lleida.

tracking