SEGRE

FUTBOL

La Xina entra al Lleida

L’empresa Bo Yang Investment es converteix en el patrocinador principal del club després de firmar un acord fins al 2020 || L’entitat blava percebrà una quantitat anual superior als 120.000 euros

Els dos principals equipaments del Lleida amb el nou patrocinador principal i Albert Esteve en la presentació d’ahir.

Els dos principals equipaments del Lleida amb el nou patrocinador principal i Albert Esteve en la presentació d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa xinesa Bo Yang Investment serà el principal patrocinador del Lleida Esportiu durant les quatre pròximes temporades, des de l’actual 2016-17 fins a la 2019-20. Així ho va anunciar ahir el president, Albert Esteve, que va destacar que per complir l’objectiu del club, “arribar al futbol professional, necessitem ingressos”. Les negociacions entre totes dos parts es van iniciar ja durant la passada temporada i la firma xinesa també hauria estat l’espònsor principal del Lleida en cas d’haver aconseguit l’ascens a la Segona divisió A. L’aportació econòmica a l’entitat, que Esteve no va voler quantificar, supera els 120.000 euros per temporada i “en cas d’ascens les quantitats es veuran millorades”, va afegir el president.

Esteve va agrair la col·laboració “a tots els espònsors i partners” i va destacar que amb l’entrada de Bo Yang ja són “57 les empreses que col·laboren amb el club”. Va fer especial menció de Ramon Soler, que “ha renovat fins al 2019 i ha fet el pas d’estar en el futbol formatiu”. Va assegurar que entra com a patrocinador i que no té intenció de vendre’ls el club.

L’empresa és originària de la ciutat de Delian, amb 8 milions d’habitants i, amb l’acord, Esteve va destacar que “ens permet obrir mercat a la Xina”. El club vol establir un centre de captació de jugadors a Dalian, on enviarà tècnics per dirigir-ne la formació i confia que l’acord l’ajudi a disparar els ingressos per marxandatge. No descarta tampoc jugar partits a la Xina o fins i tot fer allà l’stage de pretemporada. L’entrada d’aquest nou patrocinador permet garantir que no hi haurà “turbulències” econòmiques aquesta temporada.

“En la història del club sempre hi ha hagut tranquil·litat. N’hi ha hagut en 61 mesos dels 65 que sumem. I el president va sortir a explicar-ho i es va solucionar. Treballem perquè no hi hagi turbulències. I en aquells 61 mesos en què no n’hi va haver, no hi havia xinesos darrere”

Va afegir que ben aviat s’asseuran amb la Paeria per parlar de les futures instal·lacions per a la base.

L'empresa va patrocinar el Sabadell i ha portat dos jugadors al Lleida B La firma Bo Yang Investment va fer la seua aparició en el futbol català la passada temporada, quan es va convertir en el patrocinador del Sabadell, també de Segona B, club del qual es va desvincular al finalitzar la Lliga després d’un intent de comprar-lo que no va prosperar. És una empresa de recent creació dedicada a inversions i màrqueting que s’ha especialitzat en una nova modalitat de negoci que ha nascut a la Xina afavorida pel seu Govern per arribar a ser una potència en el futbol, la de portar futbolistes xinesos en formació a clubs fonamentalment europeus. De fet, Bo Yang ja ha portat dos jugadors al Lleida aquesta temporada. Es tracta de Liu Yang i Cheng Hui, que estan al Lleida B. El primer ja ha jugat diversos partits, mentre que el segon està lesionat en aquests moments. Una altra d’aquestes empreses xineses, el Grup Wanda, fundada també a Dalian, té un acord similar amb el Vila-real, en el seu cas des del 2010, pel qual la Xina aporta jugadors cada any al futbol base del club castellonenc, que rep per això una important quantitat anual.

Esteve, disposat a escolar les penyes

El president del Lleida, Albert Esteve, es va mostrar ahir “obert” al diàleg per trobar una solució a la vaga de les penyes, però va assegurar que al club “no tenim cap proposta de les penyes a sobre de la taula”. Les tres penyes oficials del club no van com a tals a l’estadi en protesta perquè consideren que no reben un tracte adequat des de l’entitat. “Un acostament?, primer hauríem de tenir una proposta per la seua part a sobre de la taula, però no en tenim cap. Al club estem sempre oberts a parlar amb tots”, va valorar Albert.

Va afegir que des del club “volem que l’equip estigui ben avalat des de la grada. Tots som necessaris per aconseguir els objectius, però ningú és imprescindible, tampoc jo” i va valorar que “no puc entendre una situació si no sé per què. Si tenim una proposta l’estudiarem. Una altra cosa és que els agradi més o menys la resposta que se’ls doni, però primer hi ha d’haver una proposta per la seua part”, va insistir el president del Lleida Esportiu.

D’altra banda, el partit entre l’Hèrcules i el Lleida, corresponent a la vuitena jornada de Lliga, es disputarà dissabte a les 20.00. El Lleida arribarà a aquest matx després d’encadenar dos victòries i encara amb un partit pendent davant de l’Atlètic Llevant.

tracking