SEGRE

FUTBOL

Guardiola: “Admeto que de petit tenia por de Cruyff”

Pep Guardiola apadrina a Londres la presentació mundial de la seua autobiografia

Pep Guardiola i Jordi Cruyff ahir durant la presentació del llibre a Londres.

Pep Guardiola i Jordi Cruyff ahir durant la presentació del llibre a Londres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, va apadrinar ahir a Londres la presentació mundial de la biografia de Johan Cruyff, 14. L’autobiografia (My Turn, en anglès), en un acte que va comptar també amb la presència de Jordi Cruyff, fill de l’astre holandès.

“Creia que sabia de futbol, però quan vaig conèixer el Johan se’m va obrir un nou món. Va ser algú que ens va ensenyar a tots, a dos generacions en el món del futbol a comprendre el joc”, va recordar un emocionat Guardiola.

“Jo sóc on sóc per ell. Tots apreníem d’ell. Va ser algú que va canviar dos equips: Ajax i Barça”

“Jo sóc on sóc per ell. Primer al Barça, com a jugador i entrenador, després al Bayern de Munic i ara al Manchester City, tot pel Johann. Sóc una persona molt afortunada”, va prosseguir Pep.

Guardiola, que es va desplaçar a Londres des de Manchester, va reconèixer que de petit “tenia por de Johan”, ja que era una persona molt dura, algú “que exigia molt. Ho reconec, de petit li tenia por”, va dir Pep entre rialles. “Era molt dur i exigia molt. Això sí, quan em vaig fer entrenador i ell ja era avi, era una persona totalment diferent, algú que vivia pels altres”, va assenyalar.

Guardiola i Jordi van coincidir en la “influència”, en el llegat que deixa Johan Cruyff. “Tots apreníem d’ell. Recordo que en les sessions d’entrenament ell no només dirigia i explicava, sinó que també participava. I era el millor de tots nosaltres! Va ser algú que va canviar dos equips, l’Ajax i el Barcelona; és impossible trobar algú així”, va subratllar.

tracking