FUTBOL MUNDIAL RÚSSIA 2018

‘Vendetta’ incompleta

Espanya va ser molt superior a la primera part i es va avançar a la segona gràcies a un error de Buffon que va aprofitar Vitolo a porta buida || De Rossi va igualar en un penal comès per Ramos

Vitolo marca a porta buida després de l’error colossal del veterà porter Buffon.

La selecció espanyola va empatar ahir en la seua visita a Itàlia (1-1) amb motiu de la segona jornada de la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018 després d’oferir una gran imatge a Torí, només entelada per un penal a favor dels locals que va transformar De Rossi quan amb prou feines faltaven vuit minuts per al final del partit. Espanya va merèixer la victòria, no només per la seua proposta, sinó també pels seus arguments. Va ser millor, va exposar més que Itàlia, va tenir més possessió (24% vs 76%) i va demostrar molt més que els homes de Giampiero Ventura. Tanmateix, un penal al tram final va tombar la vendetta espanyola després de l’eliminació a l’última Eurocopa.

L’equip de Julen Lopetegui va deixar clares les seues intencions des dels primers minuts. El tècnic basc va donar la batuta a Iniesta i a Silva, que van jugar al seu aire durant tot el partit. Al començament van oferir moments brillants que van permetre recuperar els millors qualificatius per a la campiona del món del 2010.

L’equip de Lopetegui ha millorat la imatge que va donar el de Del Bosque a l’Eurocopa contra els italians

El manxec i el canari, en una societat infinita, van advertir Itàlia abans que es complís el primer quart d’hora, però amb la rèmora històrica d’aquesta Espanya de molt toc i domini, però pocs xuts des de fora de l’àrea. La Roja no va clavar les dents, però sí que li va ensenyar l’ullal a l’azzurra. Només Piqué en un doble cop de cap va arribar més vegades a la porteria de Buffon que tot Itàlia a la de De Gea.

A la segona part, una mica menys revolucionada, Espanya va voler mantenir la seua aposta partint de la pilota. Va resultar més difícil als de Lopetegui, l’esforç físic del quals també va començar a passar factura. Als 55 minuts, i malgrat estar allunyada de la seua millor versió en el xoc, la selecció espanyola es va trobar amb el 0-1 gràcies a un clamorós error de Gianluigi Buffon, que no va poder rebutjar una pilota que arribava als seus peus. Allà, Vitolo va aprofitar el regal i va avançar Espanya amb tota la segona meitat per jugar.

La selecció es va acontentar, va desaprofitar un cara a cara a les botes de Vitolo i va deixar créixer una Itàlia que estava morta. Tanmateix, els tetracampions del món van trigar molt poc a recuperar les seues constants vitals. L’entrada del veterà Immobile va despertar els italians fins que al minut 81 Sergio Ramos va arribar de nou tard i va provocar la caiguda d’Éder al cor de l’àrea.

De Rossi, que va assolir el centenar d’internacionalitats amb Itàlia, va batre De Gea i va establir l’1-1 final que fins i tot podia haver estat pitjor per a Espanya abans del xiulet definitiu. Un punt que deixa més bon gust de boca als italians que a la selecció espanyola i que demostra un canvi de rumb dels de Lopetegui, després de ser sacsejat l’equip de Del Bosque fa només uns mesos a l’Eurocopa de França.

Alba es va retirar lesionat abans del descans per un dolor muscularNova jornada de seleccions i de nou el virus FIFA torna a atacar el FC Barcelona. Al minut 21 del partit, Jordi Alba va haver de ser substituït després de sentir un dolor muscular. Immediatament, el lateral va parar la seua carrera i va demanar que entressin les assistències. Lopetegui i el mateix Jordi Alba no van voler cometre riscos i el futbolista del Barça va haver de ser substituït.Las proves mèdiques en els propers dies revelaran l’estat de la lesió d’Alba, que disputava el seu partit número 50 amb Espanya.Nova jornada de seleccions i de nou el virus FIFA torna a atacar el FC Barcelona. Al minut 21 del partit, Jordi Alba va haver de ser substituït després de sentir un dolor muscular. Immediatament, el lateral va parar la seua carrera i va demanar que entressin les assistències. Lopetegui i el mateix Jordi Alba no van voler cometre riscos i el futbolista del Barça va haver de ser substituït.Las proves mèdiques en els propers dies revelaran l’estat de la lesió d’Alba, que disputava el seu partit número 50 amb Espanya.