SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Fiscalia demana processar Neymar

Recorre la interlocutòria del jutge De la Mata i inclou en la seua demanda el seu pare, Sandro Rosell, el Barça, el Santos i el president del club brasiler || Reclama per al fons DIS 3,2 milions d’euros

Neymar, ajagut a la gespa amb la cara ensagnada després del cop de colze que li va clavar un rival.

Neymar, ajagut a la gespa amb la cara ensagnada després del cop de colze que li va clavar un rival.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha demanat al jutge que processi el futbolista Neymar, el seu pare, l’expresident del Barça Sandro Rosell, el FC Barcelona i el Santos dels delictes de corrupció en els negocis i estafa pel suposat engany en el preu del seu traspàs al fons brasiler DIS, gestor del 40% dels drets del futbolista.

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va arxivar en un primer moment aquest cas al no detectar delicte, però la Sala Penal li va fer revocar aquest arxiu i el va obligar a processar-lo. En resposta a aquesta ordre, De la Mata va dictar una escarida interlocutòria en la qual, directament, demanava a les acusacions que presentessin els seus escrits d’acusació per obrir judici oral, obviant el tràmit del tancament del sumari i pas a procediment abreujat, per la qual cosa ara la Fiscalia recorre aquesta interlocutòria i li demana que els processi. Considera que Neymar, el seu pare, Rosell i l’expresident del Santos Odilio Rodrigues, així com els dos clubs com a persones jurídiques, van incórrer en els delictes de corrupció en els negocis i d’estafa impròpia.També s’adreça contra la mare de Neymar, Nadine Gonçalves da Silva, i l’empresa familiar N&N Consultoria, com a partícips a títol lucratiu en el delicte de corrupció entre particulars. El fiscal explica en el seu recurs davant del jutge i, subsidiàriament, davant de la Sala, que el fons DIS va resultar perjudicat per les maquinacions en els contractes que van servir per fitxar Neymar i que “ha de ser indemnitzat amb la quantitat de 3.228.400 euros”. En un altre ordre de coses, Neymar va ser dispensat de la concentració de la selecció brasilera per estar sancionat per al partit vinent de les eliminatòries sud-americanes del Mundial de Rússia després de ser amonestat contra Bolívia. Neymar, que es va erigir com el gran protagonista de la victòria per 5-0 fent un gol i dos passades de gol, va veure la targeta groga al colpejar amb la pilota un rival i va acabar sent substituït després de patir un cop de colze de Yasmani Duk que li va causar un aparatós trenc al cap.

tracking