SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DEL JAPÓ

Rosberg obté la ‘pole’ al circuit de Suzuka, just davant de Hamilton

Els dos Mercedes van liderar la classificació

Nico Rosberg, Lewis Hamilton i Kimi Raikkonen van ser els tres primers ahir a la classificació.

Nico Rosberg, Lewis Hamilton i Kimi Raikkonen van ser els tres primers ahir a la classificació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes), actual líder del Mundial, va ser el més ràpid de la classificació del Gran Premi del Japó i es va adjudicar la trentena pole position de la seua carrera, vuitena de la temporada, davant del seu company, el britànic Lewis Hamilton, que va ser segon.

El temps de 1:30.647 de Rosberg, obtingut en una dura lluita final, va ser tot just 13 mil·lèsimes més veloç que el de Hamilton, que va completar una primera línia liderada pels Mercedes, davant dels dos Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen i l’alemany Sebastian Vettel, tercer i quart, respectivament.

L’asturià de McLaren va ser quatre mil·lèsimes més lent que el madrileny Carlos Sainz, catorzè

Els dos Red Bull es van ubicar a la tercera fila, amb l’holandès Max Verstappen i l’australià Daniel Ricciardo, seguits pel mexicà Sergio Pérez (Force India), el francès Romain Grosjean (Haas), l’alemany Nico Hülkenberg (Force India) i el mexicà Esteban Gutiérrez (Haas), que va ser desè. Tanmateix, la sanció de tres llocs imposada a l’alemany Sebastian Vettel al Gran Premi de Malàisia passat fa que l’alemany surti setè i que Verstappen, Ricciardo i Pérez guanyin una posició a la graella.

Darrere de la cinquena línia formada per Hülkenberg i Gutiérrez, hi ha els eliminats en anteriors rondes de classificació: els Williams del finlandès Valtteri Bottas i el brasiler Felipe Massa i els Toro Rosso del rus Daniil Kvyat i Carlos Sainz.

L’asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda) va ser quinzè i va arribar només quatre mil·lèsimes més tard que el madrileny. Es van classificar darrere seu Jolyon Palmer (Renault), Jenson Button (McLaren-Honda) i Kevin Magnussen (Renault). Els quatre darrers llocs de la graella van ser per als Sauber i els Manor.

tracking