Campions d’Europa!!

L’equip infantil de l’ICG Software Lleida conquereix el primer títol internacional dels 65 anys d’història del club || Els jugadors que dirigeix Marc Soler derroten contra pronòstic l’Arenys de Munt a la final de l’Europeu sub-17

Els integrants de l’equip infantil de l’ICG Software Lleida, amb els trofeus a la mà, van immortalitzar al final del partit la gran gesta aconseguida amb un ‘selfie’.

L’equip infantil de l’ICG Software Lleida va fer ahir història al proclamar-se campió d’Europa sub-17 d’hoquei sobre patins, el primer títol internacional que arriba a les vitrines del club en els 65 anys d’història. El combinat que dirigeix Marc Soler va trencar els pronòstics i es va imposar amb certa autoritat a la final de l’Eurohockey Cup de Blanes al gran favorit, l’Arenys de Munt, per 4-2, en un partit en el qual els lleidatans van anar de menys a més. A més, es van prendre completa revenja de les dos anteriors finals perdudes davant dels rivals d’ahir, en el Campionat d’Espanya i de Catalunya del mes de maig passat.

L’ICG, que es va guanyar el dret a participar en l’Europeu al ser subcampió d’Espanya, deixant a la cuneta equips de la talla del FC Barcelona, va tancar un campionat gairebé perfecte, en el qual va cedir tan sols una derrota, davant el Benfica portuguès en la fase de grups, a la fi el tercer classificat després de batre ahir a la final de consolació el Manlleu (2-4), l’últim campió que va ser destronat pel Lleida. A més, va eliminar el Manlleu en semifinals i ahir l’Arenys a la final, dos equips que van aportar 2 i 5 jugadors, respectivament, a la selecció espanyola sub-17 que aquest estiu es va proclamar campiona d’Europa, títol en què també va intervenir el lleidatà Sergi Duch, que ha firmat un doblet.

Els llistats es van treure l’espina clavada de les finals perdudes en el Català i l’Estatal al maig

El partit va arrancar amb l’Arenys assumint el control i avançant-se en el primer minut de joc amb un gol d’Àlex Joseph. L’equip del Maresme va mantenir el resultat fins que, a un minut del final de la primera part, Jordi Badia restablia la igualada.

A la segona meitat, l’ICG va començar en bloc i en el primer minut de joc Pol Besolí posava en avantatge els seus per primera vegada. L’Arenys no va abaixar els braços i va empatar gràcies a un penal transformat per Aleix Domènech. El gol no va minar la moral dels llistats, que van reaccionar de la mà de nou de Besolí, que va firmar el 3-2 al contraatac. Amb l’Arenys abocat en atac, Pol Mestres va executar de forma excel·lent un contraatac per situar el definitiu 4-2 en el marcador i alçar la seua primera Eurohockey en la primera participació en aquest torneig.

El títol va desencadenar l’eufòria a l’equip, amb Marc Soler destacant el treball de base. “Aquest projecte que va començar fa quatre anys està començant a donar els seus fruits i hem d’alegrar-nos-en. Aquest és el futur. No érem els favorits però el nostre objectiu era arribar a la final i, una vegada allà, podia passar qualsevol cosa”, va assenyalar l’entrenador llistat. El president, Enric Duch, estava eufòric després del títol. “És molt gran el que han aconseguit aquests xavals. És una passada”, va afirmar.