Bàsquet

Primera victòria fora del Cadí la Seu

El Cadí la Seu guanya amb autoritat a la pista del Mann Filter, davant del qual havia perdut dos vegades en pretemporada || Les urgellenques, amb una gran defensa i un joc coral, ja acumulen dos triomfs

Bahí defensa una jugadora del Mann Filter amb Warthen atenta.

El Cadí la Seu va encadenar ahir la segona victòria de la temporada, la primera fora del Palau d’Esports, al derrotar en un partit molt complet el Mann Filter Saragossa per un clar 49-61. Les urgellenques, amb una gran defensa i un joc col·lectiu, van manar pràcticament des del primer minut i, tret d’alguna petita davallada, sobretot en el tercer període, mai van veure perillar un triomf que confirma la bona arrancada de temporada d’un equip molt renovat i que aspira a classificar-se de nou per al play-off pel títol.

Les dos veteranes del Cadí, Georgina Bahí i Tània Pérez, van acaparar tot el protagonisme ofensiu en l’arrancada del xoc, just l’únic moment en què les aragoneses van arribar a manar en l’electrònic. Entre les dos van firmar els onze punts de l’equip en els primers cinc minuts, que van permetre capgirar el marcador, passant del 7-4 al 7-11. A partir d’aquell moment les lleidatanes sempre van anar al davant, fonamentant el seu joc en una defensa fèrria que va ofegar l’atac saragossà. Tot i així, les diferències mai van superar els quatre punts, i fins i tot hi va haver un empat al final del primer quart (22-22).

La pivot gironina va acabar sent la millor del partit i va vorejar les dobles figures, amb 13 punts i 9 rebots

Va ser al segon quan el Cadí va apretar, va posar una marxa més i va millorar els seus percentatges de tir, sobretot de dos punts. També va aparèixer Meiya a la zona, clau en el triomf aconseguit fa una setmana davant del Gipuzkoa, i amb Vilaró, que va firmar quatre punts consecutius, la renda es va situar ràpidament en els vuit punts quan ja s’havia superat l’equador del període (24-32). Coincidint amb un triple de Montoliu, que sempre apareix en moments claus, les urgellenques van aconseguir el màxim avantatge, ara d’onze punts (26-37) al tall del descans.

El partit se li havia posat molt de cara al Cadí, i encara se li’n posaria més després d’una pletòrica arrancada de segona meitat, en què un parcial de 2-6 va establir la màxima renda de tot el matx, 14 punts (29-43).

El Mann Filter, al qual li estava pesant molt la pressió per guanyar després de dos derrotes inicials, va reaccionar i va firmar un parcial de 7-0 que el va tornar a ficar en el partit (36-43). La diferència encara es retallaria una mica més a l’inici de l’últim assalt, just fins als sis punts (40-46), però un triple oportuníssim d’Andrea Vilaró, una altra de les destacades ahir, i una cistella a la zona de Meiya van trencar de soca-rel la remuntada local i van situar l’avantatge una altra vegada per sobre dels onze punts (40-51, m.35).

Es va entrar aleshores en una fase d’intercanvi de cistelles en què el Cadí es va trobar molt còmode i no va tenir problemes per rendibilitzar l’avantatge fins al final del partit i emportar-se una gran victòria amb què afrontar amb més tranquil·litat el doble compromís de la setmana que ve, quan rebrà l’Uni Ferrol dimecres i visitarà diumenge l’Al-Qázeres Extremadura.

En aquest sentit, el tècnic del Cadí, Joan Carles Pié, va valorar molt aquest triomf. “Era molt important guanyar aquest partit per afrontar millor els dos partits que tenim la setmana que ve.” Pel que fa a l’enfrontament contra el Mann Filter, va explicar que “hem estat molt regulars durant tot el duel, sobretot en defensa, on hem comès molt pocs errors. En atac hem estat bé els dos primers quarts però en el tercer hem abaixat el nivell, però com que enrere estàvem forts hem pogut aguantar bé”. “Estic molt satisfet per com ha treballat l’equip”, va sentenciar el tècnic urgellenc.