Victòria i polèmica

El còmode triomf a Albània es veu entelat per un altre absurd atac a Piqué, que anuncia la seua retirada de la selecció després del Mundial || Es va tallar les mànigues com De Gea i Silva, però l’acusen de no voler lluir una bandera que en realitat no existia

Andrés Iniesta intenta avançar davant de l’oposició d’un jugador albanès ahir durant el partit de classificació per al Mundial de Rússia del 2018.

La selecció espanyola va imposar la lògica a Albània per sumar una victòria per 0-2 amb gols de Diego Costa i Nolito, un duel més còmode del que indica el marcador, que permet a l’equip entrenat per Julen Lopetegui mantenir-se al capdavant del grup G de classificació per al Mundial de Rússia. Tanmateix, a falta de bon futbol i amb un partit que es va resoldre a la segona part, es va encendre l’última polèmica absurda amb Gerard Piqué.

En aquesta ocasió, el descontentament era bicolor per l’absència dels habituals rivets a les mànigues. Haver tallat aquestes dos bandes de colors groc i roig va ser el “pecat capital” del central blaugrana perquè s’havia “carregat” la bandera d’Espanya i les xarxes socials es van encendre. Quan la Federació Espanyola de Futbol va aclarir que no hi ha cap bandera a l’uniforme, la rèplica es va centrar en els colors. Tant li fa. Es tractava de marcar, una altra vegada, Piqué. No valia ni indicar que tant De Gea com Silva també ho havien fet i ningú no se n’havia adonat. Nova situació surrealista a falta de bon futbol. Piqué, cansat de ser de nou a l’ull de l’huracà i d’una forma injusta i absurda, va anunciar després del partit que abandonarà la selecció després del Mundial de Rússia del 2018 (vegeu el desglossament).

Pel que fa al partit, Albània, que havia guanyat els seus dos primers partits d’aquesta fase de classificació, va aconseguir aguantar durant la primera part sostingut per Etrit Berisha. El porter de la Lazio va protagonitzar diverses aturades de molt mèrit davant de Koke i Vitolo, que a punt van estar d’obrir el marcador, igual que Diego Costa, la rematada de cap del qual se’n va anar fora.

Tres grans ocasions malgastades per Espanya en la primera hora de joc, no hi havia premi per a l’aclaparador domini que va elevar la possessió visitant gairebé fins al 80 per cent. El tècnic italià del conjunt albanès, Gianni de Biasi, tenia clar que la seua única oportunitat de sorprendre era replegament absolut i intentar sortir al contraatac, però els seus pupils només van tirar a porta una vegada en tot el partit i ni tan sols va ser entre els tres pals.

El domini espanyol sí que va trobar premi després de passar pels vestidors, amb dos gols en tot just vuit minuts que van encarrilar l’esperat triomf. Van arribar els gols al mateix moment que l’abundant pluja i va ser Diego Costa qui va encarar la feina. Berisha va tacar la seua gran actuació a la primera meitat amb una pèssima pilota refusada que va permetre a David Silva plantar-se sol davant del porter després d’una passada interior de Vitolo. El canari va regalar el gol a Diego Costa. Nolito es va encarregar d’engrandir l’avantatge. Només feia tres minuts que era al terreny de joc quan va fabricar una jugada personal dins de l’àrea i va definir amb classe, ras i al pal contrari. A l’última mitja hora de joc no va passar pràcticament res de ressenyable més enllà de la lesió de Sergio Ramos, un esquinç de genoll que el mantindrà un mes allunyat dels terrenys de joc.