SEGRE

DEPORTES

L’Alba trenca barreres amb el seu equip de ciclistes

Set corredors prendran part en una ruta de 350 quilòmetres per Múrcia, Cartagena i Almeria || El club busca finançament

A la imatge, els corredors i voluntaris que formen part de l’equip que prendrà part en la ruta.

A la imatge, els corredors i voluntaris que formen part de l’equip que prendrà part en la ruta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Alba de Tàrrega va presentar ahir el seu equip ciclista que aquesta setmana prendrà part en la Ruta de Llarga Distància, un projecte pioner a Espanya que compleix onze anys. En aquesta ocasió recorreran 350 quilòmetres repartits en sis etapes per Múrcia, Cartagena i Almeria. L’Alba, format per set ciclistes, va ser el primer club ciclista integrat per persones amb discapacitat intel·lectual d’Espanya que va debutar ja fa onze anys. Aquest projecte té per objectiu fomentar l’esport inclusiu entre les persones amb dificultats.

Per preparar la Ruta fan durant tot l’any entrenaments de 20 quilòmetres setmanals per camins del territori de l’Urgell i la Segarra i sempre que poden participen en marxes cicloturistes. Gràcies a un projecte europeu, el Club Alba va iniciar fa onze anys aquestes rutes de llarg recorregut que els han portat a fer el Camí de Sant Jaume diverses vegades, el Canal del Migdia a França, diverses rutes per Catalunya i una a Holanda de 600 quilòmetres.

El repte principal del club és trobar patrocinadors per finançar el projecte. Actualment l’entitat aporta una part del pressupost i la resta l’han de costejar les famílies dels esportistes, i no totes ho poden afrontar.

“El finançament ens ha condicionat moltíssim en els últims anys i hem hagut de fer rutes més curtes”, explica Anna Balp, monitora del centre.

tracking