SEGRE

BÀSQUET LEB OR

La base de l’Actel es dispara

Ha doblat pràcticament el nombre de jugadors de categoria minibàsquet, al passar de 55 a 94 || La xifra de tècnics també puja per potenciar el nivell

Rubín de Celis, Marc Martí i Josep Bergadà, amb part de la base de minibàsquet.

Rubín de Celis, Marc Martí i Josep Bergadà, amb part de la base de minibàsquet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La base de l’Actel Força Lleida ha patit un considerable augment aquesta temporada, especialment en les categories més petites, les que es juguen amb cistella petita i que gairebé han doblat el nombre, al passar de les 55 fitxes de la passada campanya a les 94 actuals.

On més s’ha notat aquest increment ha estat en els babies –nens de P4 i P5–, que ha passat de tenir només tres jugadors i caldre incloure’ls a l’escola, als 11 d’aquest any, i en la categoria mini –5è i 6è de Primària–, que ha passat de 20 a 37 jugadors, fent falta crear un tercer equip i augmentar la ràtio dels que ja hi havia. Per la seua part, l’Escola –cicle inicial de Primària– i premini –cicle mitjà– han tingut un augment més petit.

En el partit amb el Càceres van coincidir per primera vegada Rubín de Celis, Marc Martí i Josep Bergadà

Quant a les categories més altes, el club ha mantingut el nombre d’equips, sis, amb un preinfantil, un infantil, dos cadets i dos júniors, superant, en total, els 170 jugadors al seu planter.

Aquesta pujada es deu, segons el parer del seu coordinador, Toni Jiménez, a la millor imatge que té l’entitat. “El club encadena un parell d’anys d’estabilitat, en què la seua imatge ha millorat després de superar uns inicis complicats i els problemes derivats del passat en el Lleida Bàsquet. Ara la gent el valora i vol venir. Que el primer equip vagi als col·legis també hi ha ajudat, a banda del treball que es fa quant a formació”, va indicar.

El nombre d’entrenadors també ha pujat exponencialment i dels dotze tècnics que hi havia fins ara s’ha passat a disset, només per a les quatre categories petites.

Una altra mostra que el planter de l’Actel viu el millor moment de la seua història és que els seus equips cadet i júnior A han ascendit a Preferent i tres júniors, Josep Bergadà, Albert Lafuente i Pol Peremartí, es troben en dinàmica de primer equip.

La incidència de la base també es veu a la plantilla de LEB Or, i un exemple d’això va ocórrer divendres passat en el partit davant del Càceres. En el minut 13 van coincidir en pista tres lleidatans, Marc Rubín de Celis, Marc Martí i Bergadà, als quals es va unir el 14 Hermet, el vinculat que el club pretén renovar per dos anys.

tracking