SEGRE

FUTBOL INSTAL·LACIONS

Els clubs demanen informació sobre la gespa artificial

L’FCF mantindrà la competició tret que CSD o Generalitat diguin el contrari

Un dels camps de gespa artificial que hi ha a Lleida.

Un dels camps de gespa artificial que hi ha a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els clubs i pares de futbol base lleidatans exigeixen que les institucions i organismes oficials aportin informació sobre si, com alerten alguns informes procedents d’Holanda, el cautxú reciclat que hi ha en nombrosos camps de gespa artificial pot ser perjudicial per als usuaris d’aquests terrenys.

“En principi estem tranquils, però amb dubtes. Algú hauria de pronunciar-s’hi i dir alguna cosa al respecte. En els clubs estem lligats de peus i mans”, explicava ahir Carles García, president del Pardinyes. Compartia aquesta opinió Sergio González, president de l’AEM: “Si és així, caldrà canviar aquest tipus de superfície. Hem de saber si hi ha motiu de preocupació o no, de manera que esperem que la Paeria o qui sigui ens digui alguna cosa sobre aquests informes que han aparegut.”

Un grup de pares del Balaguer confessaven haver rebut la notícia amb preocupació, segons informa Joan Bové i, després de coincidir amb els responsables dels clubs en el fet que és necessari tenir més informació, entenen que si es confirma el risc per a la salut, caldrà canviar com més aviat millor aquest tipus de superfícies per d’altres alternatives.

Jordi Terés, vicepresident de l’FCF i responsable d’aquesta federació a Lleida, insistia a prendre’s amb calma la situació, perquè “tots els camps han de passar controls de qualitat”, i que, per la informació que tenen, “no hi ha constància que sigui perjudicial. També seria potencialment perillós l’emmagatzemament de pneumàtics. Les autoritats pertinents han de fer estudis sobre això, en tot cas”, afegia.

Terés va dir que des de l’FCF es mantindran les competicions, tret que els “ens diguin el contrari les autoritats superiors competents, com la Secretaria General d’Esports de la Generalitat o el Consell Superior d’Esports”. Montse Parra, regidora d’Esports a Lleida, insistia que des de la Paeria “demanarem informes a l’empresa responsable”, encara que demanava “ser prudents” sobre això. Paco Cerdà, de CiU, instava el consistori a demanar informes en aquest sentit, ja que “és preocupant”.

tracking