FUTBOL

El Barcelona resol davant del Depor sense gaire esforç

En goleja 4-0 amb tants de Rafinha, dos, Luís Suárez i Leo Messi en la seua reaparició

El Barcelona va golejar el Deportivo (4-0) en un partit que als blaugrana els va resultar incòmode en el primer temps però plàcid en el segon, en el qual l’equip gallec va perdre un jugador per una expulsió i va patir un calvari per arribar al final.

Rafinha va marcar dos gols i un altre Luis Suárez, a més dels dos pals que van firmar l’uruguaià i Neymar, i amb un 3-0 el Barça va tancar el partit en els primers 45 minuts.

Després va entrar Leo Messi, després d’una lesió que l’ha tingut fora de l’activitat des del 21 de setembre. L’argentí va arrodonir la tarda amb un gol (4-0).

Al Barcelona li va costar aconseguir el partit en el primer acte, davant un Deportivo molt defensiu però que va tenir els seus moments, pocs, per atansar-se a la meta de Ter Stegen.

Bon plantejament de Gaizka Garitano per tancar espais i fer espès el partit a un Barça que, davant de l’absència dels seus dos laterals per lesió (Sergi Roberto i Jordi Alba), va provar un dibuix amb tres defenses (els centrals Mascherano, Piqué i Mathieu) que va fer que l’equip blaugrana se sentís una mica desubicat.

En els moments en què el Barcelona anava prenent-li el pols al partit i a la seua nova disposició, un centre de Rafinha el va connectar de volea Neymar i la pilota va acabar al travesser. A Luis Suárez la pilota rebutjada li va arribar alta i la seua rematada de cap, gairebé amb el porter batut, va acaba amb el cuir per sobre del travesser.

La producció blaugrana estava sota mínims i al Depor no li costava gaire tocar la pilota i fins i tot crear perill amb ell, especialment per la banda dreta, a la zona de Digne.

Així, al quart d’hora, el Depor va tenir dos bones aproximacions, en sengles robatoris de pilota de Mosquera després d’una pèrdua de Digne que l’equip gallec no va saber concretar en alguna cosa de profit.

Més expeditiu va estar Florin Andone quan va rebre un passi de Borges, ja que no se'l va pensar i des de lluny va connectar un tret alt, com en una altra acció, en el minut 27, quan Emre també ho va intentar des de lluny, però la pilota es va estavellar en Piqué.

El Barcelona va trobar premi en una jugada treballada de Rafinha, qui, malgrat ser objecte de falta, va protegir la pilota, el va jugar amb Luis Suárez i aquest se'l va enviar en profunditat, i el brasiler, amb un fort tret amb la dreta, va marcar en una acció en la qual Lux va poder haver fet alguna cosa més (1-0).

En el minut 37, el Barça va donar una bona estocada amb un falta llançada per Neymar en la que Piqué va rematar de cap, Lux va rebutjar la pilota, que va caure als peus de Rafinha i aquest va tornar a marcar (2-0), encara que amb el dubte de si estava en fora de joc.

Abans de concloure el primer temps, un altre passi de Neymar, aquesta vegada a Luis Suárez, va ser l’origen d’un gol.

L’uruguaià, amb un moviment, es va desfer del seu marcador i amb un lleu toc va orientar la pilota per a un tret fort i precís amb l’esquerrana (3-0). Ja en el temps afegit, Suárez va disparar a la base d’un pal. En el segon temps, va cedir el seu lloc a Paco Alcácer.

Després del descans, després de deu minuts, el Barcelona va asfixiar el Depor i Luis Enrique Martínez va treure Messi perquè jugués minuts de cara el partit de 'Champions' contra el City.

A la segona pilota que va tocar l’argentí, després d’un passi precís de Neymar, va firmar un fort cop amb l’esquerra i un gran gol (4-0).

En el minut 61, un contraatac arrencat per Neymar va acabar a Messi, que es va empatxar de pilota i va buscar porta quan ja tenia massa jugadors tapant tots els buits.

En un forcejament en la lluita per una pilota i per guanyar la posició, en el minut 64, el capità del Deportivo Laure va deixar anar el colze a Neymar, la qual cosa li va valer l’expulsió amb targeta roja directa.

Amb deu jugadors, al Depor li quedava gairebé mitja hora molt complicada.

Denis Suárez, que havia entrat per Rafinha, va tenir claríssimes oportunitats de marcar i va enviar un tret a un pal. Lux, en un minut després, va treure una pilota impossible després d’un tret de Paco Alcácer.

La pressió blaugrana va resultar aclaparadora davant d’un Deportivo rendit, que va arribar a la mitja hora de la segona part amb un 4-0. Lux una altra vegada, després d’un tret de Messi, va evitar el cinquè quan quedaven poc menys de deu minuts per al final.

El partit va acabar amb una ovació tancada per a un Paco Alcácer negat davant del gol i que va tornar a desaprofitar una bona ocasió a l’última acció del xoc.