BÀSQUET EUROLLIGA

El geni de Navarro ressuscita el Barça

Lidera un parcial de 5-25 en els últims sis minuts

Rice, que no va fer un bon partit, intenta anar-se’n del marcatge del rus Ponkraxov.

El geni de Navarro va regalar ahir la victòria al Barça després de remuntar 14 punts en sis minuts i emportar-se el triomf per 63-69 en un parcial final de 5-25. Fins aleshores (58-44), l’equip blaugrana s’havia anat diluint davant d’un rival voluntariós però amb poca entitat. Va emergir Navarro i van despertar els blaugranes amb deu punts en sis minuts del seu capità, que va encomanar la resta i va permetre una victòria que semblava impossible.

Fins que Navarro no va aparèixer en escena, els de Bartzokas van ser una caricatura. Va anotar el Barça 23 punts en el primer quart, però vint en els dos següents i a sis minuts per al final semblava que havien abaixat els braços (58-44). De sortida, el Barça va viure de l’encert de Doellman (23 punts i 25 de valoració) i Tomic (13 punts, 9 rebots i 25 de valoració). En el primer quart, entre tots dos van anotar 17 dels 23 punts. El màxim avantatge blaugrana va arribar amb el 19-23, però les sensacions no eren bones per als de Bartzokas, que no tenien una bona direcció amb Rice ni alternatives en atac amb Doellman i Tomic.

Tot i així, el partit va arribar igualat al descans (36-34), però va ser en el tercer quan se li va començar a escapar el matx al Barça. Un parcial de 9-2 va posar l’Unics amb la màxima diferència a favor (45-36), que va mantenir fins al final del període. A la sortida del quart final, els russos es van disparar i van assolir una diferència màxima de 14 punts (58-44) després d’una cistella de l’exlleidatà Quino Colom. Però, a poc més de sis minuts per al final, Navarro va decidir agafar les regnes. Va anotar un triple i el Barça es va reactivar i va anar retallant el desavantatge fins a donar la volta al marcador amb un tir lliure de Tomic (63-64). Tot seguit, va reaparèixer Doellman amb quatre punts consecutius que van sentenciar.