SEGRE

MOTOCICLISME

Marc Màrquez, campió del món!

Després de les caigudes de Rossi i Lorenzo

Marc Márquez guanya a Motegi i es proclama campió del món

Marc Márquez guanya a Motegi i es proclama campió del món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot de Cervera Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va sumar la seua cinquena victòria de la temporada i amb això va aconseguir contra pronòstic el seu tercer títol mundial de MotoGP en el circuit de Motegi, escenari del Gran Premi del Japó.

Márquez es va veure beneficiat de les caigudes dels seus immediats perseguidors a la taula del mundial, l’italià Valentino Rossi, primer, i l’espanyol Jorge Lorenzo, després, per aconseguir matemàticament el títol, el cinquè en la seua trajectòria en el campionat del món de motociclisme.

Al lleidatà de Repsol Honda, que va ser el més ràpid a la sortida, li van superar els dos pilots deYamaha a final de recta, tant Jorge Lorenzo comValentino Rossi, si bé un parell de corbes més tard el de Repsol Honda va recuperar la segona posició i l’italià se les va haver de veure amb el també espanyolAleix Espargaró (Suzuki GSX-RR), que li va avançar en un parell d’ocasions.

Les primeres voltes van resultar frenètiques, ambJorge Lorenzo davant intentant escapar-se mentre que Márquez i Rossi van protagonitzar moments d’alta tensió amb avançaments al límit entre ambdós.

A ritme de volta ràpida en el tercer gir tant Marc Márquez com Valentino Rossi es van col·locar després del rebuf de Lorenzo, que va trencar el "pilot" de MotoGP i va seleccionar a les seues cinc millors unitats inicials, amb ells tres i Aleix Espargarói Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) uns metres més enrere.

En la quarta volta el pilot de Repsol Honda va prendre la iniciativa i va superar Jorge Lorenzo, que va aguantar després d’ell i es va defensar dels atacs del seu company d’equip Valentino Rossi amb mestria mentre els altres dos integrants del quintet,Espargaró i Dovizioso, s’anaven quedant enrere.

Márquez va començar a tirar amb força per ser-ho qui obrís un buit respecte als seus perseguidors, encara que va tardar un parell de girs a aconseguir-ho.Valentino Rossi va superar Jorge Lorenzo en la sisena volta, en la qual el de Repsol Honda va fer tornada ràpida, per intentar evitar la fuga del seu rival pel títol mundial de 2016, però la seua ambició li va portar a cometre un error una volta més tard.

Rossi va caure en la corba deu, la que dóna accés a la recta posterior, però va poder aixecar la moto i arribar fins el seu taller per intentar continuar, però els danys a la moto s’ho van impedir i la seua segona moto no complia les especificacions necessàries per poder tornar a la pista, per la qual cosa l’italià va dir adéu a les seues opcions de plantar cara pel títol a Márquez.

L’equip tècnic del pilot de Repsol Honda no va tardar a marcar a la seua pissarra que Rossi estava "k.o", però amb Jorge Lorenzo en la segona posició,Márquez no podia proclamar-se matemàticament campió del món, encara que el de Cervera va continuar amb un ritme ferm obrint unes diferències que en nou voltes eren ja de més de dos segons respecte al seu immediat perseguidor.

El suís Thomas Luthi (Kalex) es va adjudicar la seua tercera victòria de la temporada en Moto2 i el francèsJohann Zarco (Kalex) va aconseguir augmentar el seu avantatge al capdavant de la classificació provisional del mundial fins els 21 punts ja que no va ser el cap de setmana d’Alex Rins (Kalex).

Rins va fer uns mals entrenaments per les molèsties que a la seua lesionada espatlla li va produir una nova caiguda durant els entrenaments, i un altre nou contratemps en tot just tres voltes de cursa, les que va tardar a caure pressionat per la necessitat de recuperar posicions com més aviat millor, el que li va deixar sense puntuar al Japó.

L’italià Enea Bastianini (Honda) va aconseguir la seua primera victòria de la temporada i la segona de la seua cursa esportiva en imposar-se per escassament 17 mil·lèsimes de segon al sud-africà Brad Binder(KTM), matemàticament campió del món de Moto3 el 2016, i al costat d’ells en el podi va acabar el japonèsHiroki Ono (Honda), després sancionat per no complir amb el pes mínim del conjunt pilot/moto per a la categoria.

Amb la caiguda de Jorge Navarro (Honda), Joan Mir(KTM) va ser el millor espanyol en la desena posició.

La celebració de Marc Márquez i la caiguda de Lorenzo:

tracking