BÀSQUET LLIGA ENDESA ACB

El Barça mostra la seua fragilitat i cau a Bilbao

Va remuntar el desavantatge inicial però va acabar cedint davant un dels colíders

Tyrese Rice avança amb la pilota davant del belga Jonathan Tabu, base del Bilbao.

El FC Barcelona va caure derrotat davant d’un motivat Bilbao Basket, que ha guanyat els quatre primers partits i encapçala la classificació de la Lliga Endesa juntament amb el també sorprenent Tenerife. Els blaugranes, que van viatjar directament des de Kazan, després de l’estrena a l’Eurolliga de dijous, van començar el partit molt freds, sense idees. Els homes de negre se’n van aprofitar i van apallissar els de Giorgios Bartzokas davant d’un enfervorit Bilbao Arena que aclamava els seus. Així, a falta de dos minuts i quaranta segons per acabar el primer període, la diferència a favor dels locals era escandalosa (27-4). Tanmateix, el Barça va ser capaç de remuntar el vol i dos triples de Tyrese Rice van servir d’espoleta per a un parcial de 0-22 que va tornar l’alè als catalans, que, tot i no arribar a posar-se davant en el marcador, van arribar al descans amb un desavantatge (38-34), res que no fos insalvable. Però després del descans va aparèixer Scott Bamfoth, que no havia participat en el festival anotador del seu equip a l’inici del xoc. L’escorta nord-americà va anotar 22 punts en aquesta segona meitat i va ser un malson per a la defensa rival. El Bilbao va agafar aleshores una renda de 10 punts que va mantenir a pesar dels intents del Barcelona per atansar-se en el marcador. Per a súmmum dels mals, aquesta vegada Navarro no va poder ser el talismà blaugrana per remuntar partits difícils perquè es va lesionar tot just entrar a la pista. Al final, els visitants es van trasbalsar en protestes inútils i van acabar cedint davant d’un Bilbao Basket amb més actitud.