SEGRE

ENTREVISTA

"Em queda molt per davant"

El de Cervera és el pentacampió mundial més jove, amb 23 anys, set mesos i 27 dies

Marc Màrquez:

Marc Màrquez: "Em queda molt per davant"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Màrquez, que va aconseguir aquest diumenge al Japó el seu tercer títol mundial de MotoGP i el cinquè de la seua carrera, va assegurar que encara és jove i que li "queda molt per davant".

El pentacampió mundial més jove, amb 23 anys, set mesos i 27 dies, va assegurar en declaracions que distribueix l’equip que "encara" es veu "com a un xaval" i no com a un home.

"Continuo aprenent, em queda molt per davant i sé que som humans i potser entrepussem amb una mateixa pedra. Però és cert que any rere any es nota l’experiència, no només dins de la pista, sinó també fora. Vas aprenent com gestionar la pressió els caps de setmana de Gran Premi, com organitzar el dia a dia a casa, els entrenaments per arribar preparat a les curses. Sento que he crescut en aquests aspectes", va argumentar.

Màrquez va comentar que encara que la gent pugui pensar que guanyar tres títols de la màxima categoria en quatre anys hagi estat fàcil no "ho ha estat en absolut".

"No és gens fàcil i potser l’aprenentatge de l’any passat em va costar un títol, perquè vaig cometre molts errors i l’any que ve segur que serà una altra pel·lícula diferent. L’important és ser constant i estar sempre entre els tres primers", va dir.

En aquest sentit, va insistir que aquesta temporada va intentar aprendre de l’any passat i utilitzar-lo, encara que és una cosa relativa, perquè també influeix com s’encari el campionat al principi de la temporada".

"Si aconsegueixes una renda, és molt més fàcil gestionar-lo", va continuar "quan comets un error al principi i se’t posa el Mundial costa amunt, això t’obliga a arriscar més. De tota manera, gràcies a l’ajuda de tot l’equip, és cert que he après molt de l’any passat per gestionar les situacions més crítiques, sumant punts molt valuosos."

Marc Màrquez encara que va admetre que "sempre hi ha punts en els quals millorar" es posaria una nota de "9,5". "Aquest mig punt segurament me'l vaig deixar al Gran Premi de França, que potser era un error que no tocava, o en alguna cursa que també vaig arriscar més del compte i no havia de fer-lo, com a Silverstone, encara que aconseguís salvar la situació i acabar quart. De tota manera, aquest any crec que ha estat molt bo", va afirmar.

Per al cerverí la pressió "és una cosa que et crea inseguretat, moments de dubtes, et fa ser més tens. És alguna cosa que et desgasta tant mentalment com físicament, perquè pots acabar un cap de setmana completament mort. Això és perquè tota aquesta tensió et consumeix energia i és important saber gestionar-ho".

"Tinc la gran sort de comptar amb una gran família, que és el meu equip, que m’ajuda a desconnectar a les estones mortes, als sopars, i em permet estar més descansat," va precisar.

Si li dius a algú que no hagi seguit el campionat que he guanyat amb tres curses de marge, pensarà que ha estat fàcil, però no ha estat el cas

Per a Marc Màrquez l’haver guanyat el títol a falta de tres curses li produeix "una sensació estranya, perquè no m’ho esperava".

"Imaginàvem arribar a València amb l’objectiu de mantenir-nos vius al Mundial. Si li dius a algú que no hagi seguit el campionat que he guanyat amb tres curses de marge, pensarà que ha estat fàcil, però no ha estat el cas. Ha estat una temporada molt dura, amb moments en què no em veia campió. Però hem pogut anar sumant mentre els rivals han comès errors, que no vénen sols. Quan un pilot imposa un ritme i pressiona, és el que fa també que d’altres tinguin fallos", va declarar.

Va reconèixer que els canvis de reglament van ser clau al principi perquè suposaven un problema en començar "a remolc". "Em vaig reunir amb Honda diverses vegades i els vaig prometre que seria conservador i que em concentraria a sumar el màxim nombre de punts possibles en les primeres curses, però ells m’havien d’ajudar en la segona meitat de la temporada. Els vaig demanar que es notés com Honda és capaç de reaccionar davant dels desafiaments, perquè érem molt lluny del nostre millor nivell. A poc a poc hem anat arribant i això ens ha permès que la RC213V en les tres últimes curses hagi estat molt competitiva", va explicar.

El fet que molta gent pensés que la temporada seria gairebé impossible per a l’equip Honda li va fer sentir-se "molt motivat" perquè creu que "no hi ha res impossible i sempre s’ha de continuar treballant". "És cert que era un moment difícil, però jo vaig contestar que Honda és Honda, una gran fàbrica molt capaç de reaccionar, i el meu equip és... el meu equip!", va ressaltar.

tracking