motociclisme

Màrquez, pentacampió

Guanya a Motegi i aprofita les caigudes de Rossi i Lorenzo per sentenciar de forma anticipada el Mundial de MotoGP, el tercer del seu palmarès, que va inaugurar amb els de 125 cc i Moto2 || El Tro de Cervera es converteix en el pilot més jove de la història, amb 23 anys, a conquistar 5 títols i iguala en la categoria reina Roberts, Rainey i Lorenzo

El lleidatà aixeca les mans després de creuar la línia de meta.

Marc Màrquez es va proclamar ahir pentacampió mundial a l’imposar-se en el GP del Japó i després que els seus rivals pel títol, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, tinguessin sengles caigudes, cosa que va facilitar el tercer títol a la categoria de MotoGP per al de Cervera (2013, 2014 i 2016), que suma al de Moto2 el 2012 i al de 125 cc el 2010. El lleidatà es va convertir així en el pilot més jove de la història a aconseguir cinc Mundials, amb 23 anys, i el seu tercer títol a la categoria reina el situa a l’altura de llegendes com els nord-americans Kenny Roberts i Wayne Rainey, així com d’un dels seus rivals pel títol d’aquesta temporada, Lorenzo. Per ser campió, Màrquez necessitava guanyar i que Rossi acabés quinzè o pitjor, i que Lorenzo ho fes quart o en una posició més endarrerida. Rossi, poleman de dissabte, va cedir la posició de privilegi a la sortida a favor de Lorenzo, mentre que Marc cedia també una posició i era tercer. En la tercera volta, el nou campió mundial va superar Lorenzo per convertir-se en el nou líder, i va començar a marcar distància amb els dos pilots de Yamaha a ritme de volta ràpida en el traçat de Motegi. Il Dottore, malgrat tot, no es rendia i va superar el balear per llançar-se a la caça de Márquez.

Però el títol va començar a fer-se possible per al lleidatà quan a falta de divuit voltes per al final Rossi se’n va anar a terra. Des d’aquell moment, el de Cervera sabia que si Lorenzo acabava cinquè o més endarrere podria recuperar la corona que l’any passat es va emportar el mallorquí; el pilot de Yamaha rodava segon i darrere d’ell estaven a menys d’un segon Espargaró i Dovizioso. A sis voltes del final, el balear també va caure i va deixar en safata el títol per a Marc, que s’havia de limitar a acabar la cursa per aconseguir la cinquena victòria de l’any i guanyar el campionat. Així ho va fer, en un podi en el qual va estar acompanyat per Dovizioso i Viñales.