SEGRE

motociclismo

Màrquez: “Ha sigut increïble”

Reconeix que no esperava guanyar el Mundial ahir al Japó, tot i que va destacar que “aquest títol és molt especial, ha sigut un any molt dur, però fantàstic”

El lleidatà, amb el seu pare, Julià, i el seu germà, Àlex.

Màrquez: “Ha sigut increïble”Repsol Media

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va afirmar després de proclamar-se campió del món que el més important ha sigut la pressió a què ha sabut fer front en un any que va qualificar de “duríssim”, i que tant ell com el seu equip han salvat sent “constants” i confiant en si mateixos. “Estic molt content perquè, després de l’any passat, aquest títol és molt especial. A més a Motegi, a casa d’Honda, que ha treballat molt aquest any i se n’han pogut veure els fruits durant la temporada, també en aquest circuit, on vaig tenir dificultats en altres temporades. Jo també he millorat, per exemple, en com utilitzar millor el pneumàtic davanter. Ha sigut un any molt dur, però fantàstic. Ho ha estat també per a l’equip i, per descomptat, no m’oblido de la meua àvia, que va morir aquest any i seria molt feliç amb aquest Mundial. La meua àvia em deia «corre però sigues intel·ligent». Tots els títols tenen bon sabor, però aquest té un regustet especial per l’any passat, per com va acabar i també em va bé per treure’m tot el pes i la pressió”, va afegir el pilot lleidatà després de la prova en el circuit nipó.

En relació amb la cursa, el lleidatà va manifestar que “ha sigut increïble. Abans de la carrera no m’esperava ser campió, ja vaig dir que aquí seria impossible. Però quan he vist que Rossi estava fora, he decidit tirar fort per aconseguir la victòria. Estava rodant al màxim i, quan quedaven tres voltes, m’han comunicat a la pissarra que Lorenzo també estava fora. En aquesta volta he comès errors en quatre o cinc revolts, perquè ha sigut difícil mantenir la concentració. Amb 23 anys ja tinc la mà dreta (cinc títols), així que no m’aturaré aquí i buscaré l’esquerra”, va manifestar el cerverí, que va afegir que “ara queden tres carreres sense pressió, en què em divertiré una mica més”.

La seua família, exultant

El pare de Marc, Julià Màrquez, va manifestar després de la cursa al circuit de Motegi que “ha sigut una sorpresa molt gran. Així són les carreres i realment no em passava pel cap que el Marc guanyés el Mundial aquí al Japó”. A més, va assenyalar que “el Marc ja té cinc títols, però jo el guanyo. En tinc sis a casa. Tinc els cinc títols del Marc i el títol de Moto3 de l’Àlex”, va remarcar el pare de Marc en to irònic. “Tots els Mundials són molt difícils i els vius intensament. L’1 de gener a començar i segur que el Marc ens continuarà sorprenent”, va indicar Julià Màrquez, que va insistir que “aquest Mundial ha acabat ben a favor el nostre, però no sempre plou a gust de tothom. El Marc sempre busca nous reptes i segur que ens sorprendrà una altra vegada”. D’altra banda, el seu germà Àlex el va felicitar per haver aconseguit el tercer títol, encara que va admetre que no esperaven que guanyés ahir el Mundial. “No ens esperàvem que guanyés aquí, ens ha desquadrat tota la celebració. Va sempre a contracorrent. És implacable, un extraterrestre.”

Els rivals, resignats

Valentino Rossi va felicitar Marc Màrquez pel títol i va assegurar que és el just campió. “Mereix aquest campionat perquè ha sigut el més regular, ha guanyat moltes carreres i sempre ha anat molt fort, per tant és just vencedor.” Jorge Lorenzo va assenyalar que “ha guanyat el millor. Ha sigut el més ràpid en general i més regular”.

tracking