Messi celebra el gol que va fer dissabte contra el Deportivo.

Després de 25 dies d’absència a causa d’una lesió, Messi va tornar dissabte en plena forma i com només ell sap fer-ho, marcant gols i superant rècords. Torna en una setmana de vital importància per al Barça, ja que l’equip de Luis Enrique rebrà dimecres el Manchester City de Guardiola, en partit de la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, i dissabte el València, en la novena jornada de Lliga. I Messi va tornar en gran, superant el rècord que tenia el mític Zarra, el de màxim golejador com a local. Messi, que ahir complia 12 anys des del seu debut a la Lliga, únicament va tardar tres minuts a marcar. El 4-0 que el davanter argentí va firmar davant del Dépor era el seu gol 180 al Camp Nou. Amb aquest, Messi ja és el jugador que ha firmat més gols com a local, superant els 179 de Zarra. En aquesta classificació, el tercer lloc l’ocupa un altre històric, Alfredo di Stéfano, que es va retirar després d’anotar-ne 151 davant de la seua afició, els mateixos que té Enrique Castro Quini, exjugador de l’Sporting de Gijón i del Barça. El cinquè lloc en aquest rànquing l’ocupa el madridista Cristiano Ronaldo, que ha marcat fins ara 150 gols al Santiago Bernabéu. L’idil·li de Messi amb el gol el porta a presentar cada temporada números espectaculars. Aquesta temporada, a pesar que l’argentí ha estat tres setmanes de baixa, ja ha marcat 9 gols entre totes les competicions, els mateixos que el seu company Luis Suárez, pitxitxi de la Lliga amb 6 gols, després del que va marcar dissabte contra el Deportivo. Messi té quatre gols més que Neymar, que, això sí, aquesta temporada destaca fent assistències. Davant del Deportivo en va firmar dos més.

La plantilla blaugrana, que ahir va tenir descans, tornarà avui als entrenaments per començar a preparar aquesta setmana tan exigent. Luis Enrique dirigirà avui una sessió preparatòria a la Ciutat Esportiva (11.00 hores), on també s’exercitarà demà. El partit davant del City serà dimecres, a les 20.45 hores. I dijous i divendres tornarà a entrenar-se, ja que dissabte li toca un desplaçament dificíl a la Lliga, al camp del València (16.15 hores).

800.000 euros al City si juga Denis SuárezEl Barcelona haurà de pagar 800.000 euros al Manchester City si Denis Suárez juga dimecres davant de l’equip anglès. Seria la primera de les variables previstes al contracte del seu fitxatge, ja que fins ara ha intervingut en nou partits, set a la Lliga i dos a la Supercopa espanyola. Al contracte hi ha una clàusula segons la qual el Barça paga aquesta quantitat al City per cada deu partits que juga el gallec, fins a un màxim de deu pagaments. En el cas que jugui cent partits, això suposaria un extra de 8 milions d’euros.El Barcelona haurà de pagar 800.000 euros al Manchester City si Denis Suárez juga dimecres davant de l’equip anglès. Seria la primera de les variables previstes al contracte del seu fitxatge, ja que fins ara ha intervingut en nou partits, set a la Lliga i dos a la Supercopa espanyola. Al contracte hi ha una clàusula segons la qual el Barça paga aquesta quantitat al City per cada deu partits que juga el gallec, fins a un màxim de deu pagaments. En el cas que jugui cent partits, això suposaria un extra de 8 milions d’euros.