SEGRE

HOQUEI COMPETICIÓ

De Bell-lloc a l’OK Lliga

Pol Franci va debutar el cap de setmana al Manlleu, club que el va fitxar l’estiu passat || Gerard Folguera, segon porter de l’equip, encara no s’ha estrenat

Gerard Folguera i Pol Franci, lleidatans al Manlleu.

Gerard Folguera i Pol Franci, lleidatans al Manlleu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jove jugador de Bell-lloc Pol Franci va debutar aquest cap de setmana passat a l’OK Lliga, la màxima categoria de l’hoquei estatal. Ho va fer amb el Manlleu, equip que el va fitxar aquest estiu passat, així com el també lleidatà Gerard Folguera, fill del tècnic de l’ICG Software, Albert Folguera, que és el segon porter de l’equip barceloní, tot i que ell encara no ha debutat. “Van ser només tres minuts, però la veritat és que no esperava jugar. Com a experiència va ser molt bona. Ara, a poc a poc, cal continuar treballant”, explicava.

Pol Franci i Gerard Folguera juguen a hoquei des dels tres anys i l’estiu passat van rebre una proposta per incorporar-se al Manlleu. “Una mica sí que ens va sorprendre. Ens van trucar per al Júnior i ens van comentar que ens podríem entrenar amb el primer equip cada dia i jugar també amb el de Primera Catalana”, explica Pol, que juga d’atacant, mentre que Gerard és porter.

Tots dos viatgen tres cops a la setmana per entrenar-se i fan doblet amb el Júnior i el Primera Nacional

Folguera ha estat convocat als cinc partits de l’OK Lliga, sense arribar a jugar encara, mentre que per a Pol la del cap de setmana era la seua tercera convocatòria. El Manlleu va perdre 2-3 amb el Vilafranca. “Faltaven tres minuts i l’entrenador va dir que havíem d’anar a buscar l’empat, però no va poder ser”, afegeix.

Tots dos jugadors es desplacen des de Bell-lloc a Manlleu tres dies a la setmana per entrenar-se, “posem el cotxe una setmana cadascun”. I el cap de setmana solen fer doblet, ja que juguen amb el Júnior i amb l’equip de Primera Catalana, amb el qual ja s’han enfrontat al Bell-lloc. “Se’m va fer estrany jugar contra el meu equip de tota la vida”, admetia Pol, que estudia un grau superior d’Integració Social, mentre que Gerard Folguera és estudiant d’Inefc.

Pol té clar que el seu objectiu és arribar a consolidar-se a l’elit: “Treballo per arribar a ser jugador de l’OK Lliga”, confessa. Sobre la possibilitat de jugar al Llista, explica que “érem socis del Llista, però aquest any ja no, perquè lògicament ja no podem anar als partits. El Llista mai no ens ha trucat i de les opcions que teníem el Gerard i jo l’estiu passat, l’oferta que ens va fer el Manlleu ens va semblar la més interessant”.

tracking