Bàsquet

Pur espectacle de l'Actel Lleida

L’Actel Lleida escombra l’Osca, que va arribar a superar per 31 punts, i suma el quart triomf seguit || Lidera la classificació amb el Breogán, l’altre equip encara invicte

Marc Rubín de Celis porta la pilota durant el partit.

L’Actel Força Lleida continua sorprenent. Ni els més optimistes podrien preveure una arrancada de Lliga com aquesta, en què suma quatre victòries consecutives. L’última ahir, arrasant un Osca que va arribar a perdre per 31 punts de diferència però que va poder maquillar el resultat abans del final (78-59). Però és que Comenge va guardar als homes clau durant tot l’últim quart, en què els més joves van ser els protagonistes. D’aquesta forma, els de negre segueixen imbatuts, a dalt de tot, i amb un duel davant de Breogán divendres que es presenta apassionant, ja que és el líder pel basket-average. Una mica freds van arrancar els homes de Borja Comenge, potser a causa que el públic encara estava entrant al Barris Nord, amb pressa per veure en directe la sorpresa de l’arrancada de la Lliga. Però de seguida va començar l’espectacle. Del 2-5 inicial es va passar al 13-5 després d’una esmaixada de Nevels, i Sergio Jiménez, tècnic oscenc, va haver de parar el partit immediatament davant del vendaval lleidatà. Una altra cistella de Sevillano va completar el parcial de 13-0 que només va frenar l’Osca amb la seua millor arma durant el primer temps, el llançament exterior. Sense gairebé rotació, només per la segona personal de Mbaye, l’Actel Lleida va anar augmentant l’avantatge fins als 12 de màxima després d’un triple de Demétrio (20-8). El públic es fregava els ulls davant del que estava veient, un equip que era capaç de doblar el seu rival al final del primer quart (24-12).

Nevels es va encarregar que l’afició hagués de passar més temps de peu que asseguda en l’inici del segon quart, en què l’Actel Lleida va jugar els millors minuts. Va assolir una diferència de 18 punts (35-17) i el tècnic visitant va haver de tornar a demanar temps. No hi havia qui parés els de negre, l’únic però dels quals eren les constants faltes. Però encara desfermats es van anar menjant la moral d’un rival que fallava i fallava, que no trobava la manera de frenar un Actel Lleida que va arribar a manar per 22 punts (42-20). Només una lleugera baixada de tensió en la recta final del segon quart va permetre que l’Osca maquillés el que estava representant un autèntic espectacle per al públic, que va veure com les seues estrelles arribaven al descans amb un marge de 14 (42-28) després d’un parcial de 0-8 oscenc. Això deixava feina a Comenge al vestidor, que va haver d’advertir els jugadors que encara quedava tota una segona meitat.

Comenge va guardar els homes clau per al partit de divendres durant l’últim quart

I és que dos cistelles de Simovic van situar l’Osca a deu punts en l’inici del tercer quart. L’Actel Lleida entrava en una petita crisi a què es va encarregar de posar punt final Rupnik. Un triple de l’eslovè, que va forçar després una antiesportiva de Fontet, va donar inici a un nou vendaval local. Més aviat un huracà.

El joc coral de l’equip de Borja Comenge va tornar a ser imparable i el tècnic visitant va haver de parar de nou el partit al renovar la màxima diferència de 22 punts (55-33). Però l’Actel Lleida no estava disposat a permetre un nou despertar visitant. Un triple de Feliu era senyal de la que li queia al damunt a un desesperat Osca. Va anar pujant la diferència fins que un 2+1 d’Alzamora va situar el 65-35. L’Actel Lleida guanyava de 30. Veure per creure. Els aragonesos només el van poder maquillar lleugerament des de la línia de tirs lliures, ja que els col·legiats seguien amb ganes de protagonisme i castigaven els jugadors locals.

Amb el partit decidit es va entrar en l’últim quart (65-38). Només quedava veure la diferència per la qual guanyarien els lleidatans i una cistella d’Hermet va renovar la màxima fins als 31 (69-38). Comenge, conscient de com de llarga és la temporada, va asseure tots els homes importants i va deixar sobre la pista els més joves. Dos vinculats com Hermet i Rivas, la direcció del del planter Rubín de Celis, Mbaye i Sutina com l’únic dels veterans. Va aprofitar l’Osca aquesta circumstància per anar retallant diferències, encara que al tècnic lleidatà sembla que no li va importar gaire.

El principal era sumar la quarta victòria consecutiva (78-59), que deixa una jornada més l’Actel Lleida a dalt de tot de la classificació i a les portes d’un gran partit, divendres que ve davant de l’altre equip que encara no ha perdut, el Breogán.