CICLISME BMX

Set medalles a l'Estatal per a 'bikers' de Vila-sana

Quatre ors, dos plates i un bronze a Terrassa

Griselda Artigas i Saül Conde, amb les medalles.

Un grup de ciclistes que s’entrena al circuit de BMX de Vila-sana va aconseguir un total de set medalles (quatre ors, dos plates i un bronze) al Campionat d’Espanya, que es va disputar el cap de setmana passat a Terrassa. Encara que cap d’ells és lleidatà i només dos estan establerts a Lleida i Mollerussa, el fet que s’exercitin al traçat lleidatà fa que aquest es consolidi com una de les instal·lacions de referència a Catalunya i a Espanya per preparar corredors d’elit.

Els quatre ors els van aconseguir Ulises Barrachina (categoria 7-8 anys), que viu a Sant Andreu de la Barca; Miquel Hernández Gallego (categoria 11-12 anys), actual campió d’Europa i cinquè del món enguany que viu a la mateixa localitat barcelonina que l’anterior; Griselda Artigas Mateu (categoria dones 14-16 anys), actual campiona d’Europa, que viu a Argentona; i Saül Conde Fernández (categoria júnior 16-17 anys), que és de Sant Llorenç Savall, però que s’ha establert a Mollerussa per poder entrenar-se cada dia en el circuit de Vila-sana.

Aquest grup s’entrena al circuit del Pla perquè és tot un referent, tot i que només dos resideixen a Lleida

Les medalles de plata les van aconseguir Adrián Mesa Monforte (categoria 9-10 anys) que viu a Sant Andreu de la Barca; i Rubén Crespo (categoria elit), que viu a Lleida per poder entrenar-se a Vila-sana encara que és de Saragossa.

Finalment, el bronze el va aconseguir Marc Román Martínez (categoria 13-14 anys) que viu a Terrassa. A aquests podis s’han de sumar dos quarts llocs, un cinquè, un sisè i dos setens per a un total de tretze finalistes que s’exerciten a la instal·lació de Vila-sana.

El circuit, malgrat comptar amb pocs anys de vida, és el lloc triat per entrenar-se pels corredors de competició sota les ordres de l’entrenador i responsable del traçat, Marc Tugues, i ja compta amb uns 200 socis interessats en la pràctica del BMX i 60 nens inscrits.