SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

L’Enduro del Segre vol ser Estatal

Des del 2011 no puntua per al Campionat d’Espanya

Eric Augè, trencant el cartell dels Sis Dies de Navarra.

Eric Augè, trencant el cartell dels Sis Dies de Navarra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Enduro del Segre vol tornar a ser la prova de referència a Espanya i per aconseguir-ho el Moto Club Segre ha demanat a la Federació Espanyola de Motociclisme que torni a incloure’s al calendari del Campionat d’Espanya de cara a l’any que ve, del qual va caure el 2011 per decisió pròpia. Aquell any va ser puntuable també per al Mundial, però les retallades en les subvencions a causa de la crisi econòmica va obligar el club a renunciar a la carrera per no incórrer en dèficit.

Al cap de dos anys, el 2013, l’entitat ja va sol·licitar tornar al certamen, però la petició va ser denegada per discrepàncies amb el llavors president de la Federació Espanyola, Àngel Viladoms, que es presenta enguany a la reelecció. La cursa ha tingut diversos parèntesis al llarg de les ja trenta-cinc edicions disputades. L’anterior aturada va ser el 2002 i va durar sis anys, encara que en aquella ocasió la causa van ser les multes que el club va rebre del departament de Medi Ambient ja que considerava que incomplia la llei d’accés al bosc.

Després de quatre anys sense disputar-se, torna al desembre a Oliana puntuable per al Català

La prova, que feia quatre anys que no es disputava, s’ha recuperat aquesta temporada i se celebrarà el proper 11 de desembre puntuable per al Campionat de Catalunya. De cara a l’edició del 2017, el Moto Club Segre ha demanat que sigui la prova inaugural del certamen, els dies 4 i 5 de març, amb la qual cosa s’assegura una bona participació, que serà superior als 150 pilots. A més, l’escenari serà Oliana.

Al capdavant del cartell hi haurà el lleidatà Jaume Betriu, que aquesta campanya ha revalidat la doble corona, al ser campió tant de la seua categoria, l’E3, com la general escratx, a banda d’acabar cinquè en el Mundial. El de Coll de Nargó va participar la setmana passada en el Mundial de Nacions de Navarra representant Espanya, que va acabar dotzena. L’esdeveniment el va inaugurar el també lleidatà Eric Augé, que va trencar el cartell de la prova al manillar d’una KTM elèctrica, com ja havia fet el seu pare, Lluís, en l’edició del 1986, disputada a Puigcerdà.

tracking