SEGRE

JOCS OLÍMPICS

Aquests són els cinc nous esports olímpics que es preparen per a Tòquio 2020

Beisbol/softbol, surf, karate, monopatí i escalada

Aquests són els cinc nous esports olímpics que es preparen per a Tòquio 2020

Aquests són els cinc nous esports olímpics que es preparen per a Tòquio 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les federacions dels cinc nous esports olímpics -beisbol/softbol, surf, karate, monopatí i escalada- han participat en un curs intensiu impartit pel COI sobre el seu procés d’incorporació als Jocs i han participat en la reunió d’ASOIF destinada a fer balanç de Río 2016.

Les noves disciplines olímpiques han tancat aquest divendres a Lausana (Suïssa) dos jornades de reunions, primer amb el COI i després amb les seues ja organitzacions germanes de l’Associació de Federacions Olímpiques d’Estiu (ASOIF).

"Al COI ens van donar un curs ràpid d’integració en els Jocs per fer-nos veure tot el que ens queda pendent, perquè ens anem adonant del canvi," va dir Antonio Espinós, president de la Federació Mundial de Karate.

En aquesta fase inicial de la seua preparació per participar en els Jocs de Tòquio 2020, els nous esports els preocupa, va comentar Espinós, "arribar a entendre bé el procés" per fer que la seua incorporació "sigui un èxit".

Respecte als Jocs de Rio, Espinós va indicar que les federacions els consideren "un èxit quant a participació, audiències i aquest tipus de barems", però van expressar la seua preocupació per les retallades traduïdes en canvis de seu, alguna cosa que, temen, es reproduirà en o pròxims Jocs.

"A Tòquio s’aplicarà l’Agenda 2020 de COI en tota la seua esplendor. Però quan Tòquio va guanyar els Jocs, el 2013, l’Agenda 2020 encara no existia. Per això ara es veuen aquests moviments de canvis de seu, per adaptar-se a l’esperit d’estalvi," va comentar Espinós.

"El COI i la ciutat seu firmen un contracte que després no val ni com a referència. Es canvia tot. Se suposa que és vinculant, però després no ho és. Les federacions volen que aquest contracte expliciti millor les condicions que ofereix la ciutat i que no es canviïn", va apuntar el dirigent del karate mundial.

tracking