SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez, cinquè abans de la cancel·lació de l'entrenament per pluja

L’adversa climatologia a la zona condiciona l’inici del Gran Premi d’Austràlia a Phillip Island

Màrquez, cinquè abans de la cancel·lació de l'entrenament per pluja

Màrquez, cinquè abans de la cancel·lació de l'entrenament per plujaREPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció cursa del campionat del món de motociclisme ha decidit cancel·lar definitivament la primera jornada d’entrenaments lliures del Gran Premi d’Austràlia que s’havia de disputar al circuit de Phillip Island, com a conseqüència de les adverses condicions climatològiques a la zona.

La pluja, que va anar en augment segons va avançar la jornada, va deixar el sempre complicat circuit de Phillip Island en unes condicions de seguretat pràcticament impossibles per a la pràctica del motociclisme.

Si bé les primeres tandes de proves de totes les cilindrades es van poder disputar, encara que amb una fina i persistent pluja gairebé sempre caient sobre l’asfalt, la situació es va complicar a l’inici de la segona tanda de Moto3, l’única que es va completar en intensificar-se la mateixa i deixar negades algunes zones del traçat.

De fet, alguns pilots de Moto3 ja van reconèixer que a final de recta les seues motos lliscaven en excés per culpa de l’acumulació puntual d’aigua, la qual cosa va fer que es retardés la sortida de la segona tanda de MotoGP, en la qual amb prou feines van sortir sis pilots i va durar uns tretze minuts. La Direcció Cursa va mostrar llavors bandera roja per garantir la seguretat de tots els pilots.

Després d’un temps "de seguretat" per esperar una millora que no va arribar, l’organització del campionat va acabar cancel·lant definitivament la primera jornada del Gran Premi d’Austràlia, la qual cosa valida els resultats aconseguits en la primera tanda de cada una de les categories.

Així, el britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) va acabar sent el més ràpid de MotoGP, per davant de l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), el temps del qual va ser anul·lat per excedir el límit d’ús del pneumàtic davanter subministrat per Michelin i va caure fins la vintena plaça, just per darrere del seu propi company d’equip, Jorge Lorenzo, qui en aquestes condicions va quedar en evidència en el seu rendiment.

El ja campió del món, Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), va acabar a la cinquena plaça.

tracking