SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez suma la seua setena millor classificació quan Rossi i Lorenzo fallen

Suma ja 65 "poles", superant els dos pilots de Yamaha

Màrquez suma la seua setena millor classificació quan Rossi i Lorenzo fallen

Màrquez suma la seua setena millor classificació quan Rossi i Lorenzo fallen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) va sumar la seua setena millor classificació d’entrenaments de la temporada quan els seus principals rivals, els pilots oficials de Yamaha, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, van fallar estrepitosament en els entrenaments oficials per al Gran Premi d’Austràlia de MotoGP en el circuit de Phillip Island.

Màrquez va aconseguir, a més, tornar a situar-se en solitari al capdavant de la taula de rècords de millors classificacions d’entrenaments amb 65, una més que Lorenzo i Rossi, que van acabar en unes posicions més que discretes per al potencial de les seues mecàniques.

La desfeta dels seus rivals pel títol fins Japó, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, va ser total, ja que el primer, que va aconseguir "in extremis" el passi a la segona classificació des de la primera, va acabar dotzè a més de sis segons i mig del flamant campió del món matemàtic de 2016, i el segon, l’italià, va protagonitzar un dels seus pitjors entrenaments, quinzè temps de la categoria.

En la segona classificació Màrquez va sortir al circuit i tot just va completar la volta va tornar al seu taller, on els tècnics van començar a realitzar canvis a la seua primera moto.

Amb menys de deu minuts d’entrenament Marc Màrquez va tornar al traçat i l’amenaça certa d’una intensa pluja a la seua esquena en breus minuts, per la qual cosa després d’una volta de llançament, en la següent, Marc Màrquez ja era líder de la classificació.

La seqüència que va encadenar Màrquez després del seu pas per tallers va ser espectacular, amb quatre voltes ràpides personals i tres de la categoria, per "endossar" un segon i mig de diferència al seu immediat perseguidor, Cal Crutchlow, que en la setena volta que va protagonitzar li va portar pràcticament fins els dos segons de distància sobre l’espanyol Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), per llavors segon, després depassat pel britànic.

L’última volta, ja amb la bandera de quadres onejant en la línia de meta va ser espectacular per a alguns pilots, entre ells Pol Espargaró, que va recuperar la tercera plaça després del rebuf del seu germà Aleix, a la fi quart, amb el que el més petit dels Espargaró va tornar a la primera línia de sortida de MotoGP més de dos després de ser segon en el Gran Premi de França de 2014.

El suís Thomas Luthi (Kalex) va sumar la seua tercera millor classificació de la temporada i l’onzena de la seua cursa esportiva en ser el més ràpid de Moto2, categoria en la qual Alex Màrquez (Kalex) va tenir una forta caiguda que va obligar al seu trasllat en ambulància a la clínica del circuit, en una sèrie en la qual es van produir nombroses caigudes, entre elles en dos ocasions del seu propi company d’equip, l’italià Franco Morbidelli.

També van rodar per terra el francès Johann Zarco (Kalex), en dos ocasions, el britànic Sam Lowes (Kalex), l’espanyol Julián Simón (Speed Up), l’italià Simone Corsi (Speed Up), el japonès Takaaki Nakagami (Kalex) o el mateix Thomas Luthi, mentre que Alex Rins (Kalex) va haver d’entrar empenyent la moto al seu taller després d’un colossal fallo del seu equip en calcular el contingut de gasolina per a la mateixa.

El sud-africà Brad Binder (KTM) va sumar la seua cinquena millor classificació d’entrenaments en Moto3, per davant del francès Fabio Quartararo (KTM) i l’italià Nicolo Bulega (KTM), amb Jorge Martín (Mahindra) -novè- com el millor espanyol de la categoria, com a Jorge Navarro (Honda), que es juga el subcampionat del món amb l’italià Enea Bastianini (Honda), va acabar en la tretzena posició i el seu rival setzè.

tracking