MOTOCICLISME

Crutchlow venç en motoGP després d’un error de Màrquez

El pilot de Cervera cau en frenar tard en una corba

El britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) i el suís Thomas Luthi (Kalex) van aprofitar les debilitats dels campions de les seues respectives categories per aconseguir la victòria en el Gran Premi d’Austràlia de motociclisme que es va disputar en Phillip Island, on no va fallar el sud-africà Brad Binder (KTM), còmode vencedor en Moto3.

Crutchlow va sumar la seua segona victòria en MotoGP després de veure’s beneficiat per l’error que va cometre l’espanyol Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), quan era líder destacat de la cursa doncs el ja matemàticament campió del món de 2016, es va escapar en solitari, però un error en frenar massa tard en la corba quatre de la novena volta el va fer caure i deixar el camí expedit al seu rival.

Des d’aleshores, el pilot anglès es va dedicar a mantenir a ratlla el seu més immediat perseguidor, l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), qui es va haver de conformar amb la segona plaça per davant de l’espanyol Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR).

Màrquez no va poder evitar que el seu Repsol Honda RC 213 V s’aixequés a la sortida, després d’apagar-se el semàfor, el que va propiciar que el seu compatriota Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), tercer millor temps d’entrenaments, es posés líder de la prova inicialment, encara que li va durar molt poc aquesta posició ja que en el segon parcial el triple campió del món de MotoGP ja era primer.

La primera volta ràpida de Marc Màrquez va arribar en el segon gir, en el que Espargaró encara era segon per davant de Crutchlow i del seu germà Aleix i, en tant Lorenzo no va poder guanyar cap lloc, Rossi va superar dos rivals per ser onzè.

Una nova volta ràpida del pilot de Repsol Honda en el tercer gir (1:29.830) li va permetre obrir un buit respecte als seus perseguidors de gairebé un segon i mig, la qual cosa literalment semblava deixar sentenciat el desenvolupament de la prova.

Amb Marc Màrquez destacat, Cal Crutchlow es va consolidar a la segona plaça i per la tercera ja estaven lluitant els germans Espargaró, Dovizioso i un Valentino Rossi que no va tenir massa problemes en arribar fins ells, no així Lorenzo, que "es va estancar" al vuitè lloc.

Però el que no havia succeït fins el moment al llarg de tota la temporada, l’error del campió, va arribar en el novè gir, en el qual amb un avantatge de més de dos segons sobre Crutchlow, Marc Màrquez se’n va anar a terra en la corba quatre i amb la seua moto seriosament feta malbé va haver d’abandonar per reconèixer poc després que es va equivocar i que va frenar massa tard.

No hi va haver més novetats en el que va restar de competició, en la qual Crutchlow, Rossi i Viñales van consolidar les seues posicions mentre Lorenzo va aconseguir remuntar fins sisena plaça final.

El suís Thomas Luthi (Kalex) es va adjudicar la seua segona victòria consecutiva i la quarta de la temporada per tot just deu mil·lèsimes de segon respecte a l’italià Franco Morbidelli (Kalex).

Luthi va superar per rebuf i sobre la mateixa línia de meta al seu rival italià per posar-se de ple en la baralla pel mundial de Moto2, en acabar dotzè el francès Johann Zarco (Kalex) i no travessar la línia de meta, per caiguda, l’espanyol Alex Rins (Kalex).

El pilot suís és ara segon amb 204 punts, tres més que Alex Rins (201) i amb 22 menys que el francès (226).

El sud-africà Brad Binder (KTM), matemàticament campió del món de Moto3 des de Motorland Aragón, es va adjudicar la sisena victòria de la temporada, malgrat que la carrera va haver de ser aturada al final de la cinquena volta per un accident múltiple, que no va produir lesions greus als pilots implicats.