SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?AUSTRÀLIA

Marc, el rei de les ‘poles’

Màrquez assoleix per setè cop enguany la millor classificació i la 65 de la seua carrera, amb la qual cosa ja lidera el rànquing || Desfeta de Lorenzo i Rossi

El pilot lleidatà, agafant un revolt de forma acrobàtica.

El pilot lleidatà, agafant un revolt de forma acrobàtica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez, com ja va avisar a la prèvia, no afluixa tot i ser ja campió i ahir va sumar la setena pole de la temporada i va tornar a situar-se en solitari al capdavant de la taula de rècords de millors classificacions d’entrenaments amb 65, una més que Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, que ahir van fracassar estrepitosament. La desfeta dels pilots de Yamaha va ser total, ja que el balear, que va aconseguir in extremis el pas a la segona classificació des de la Q1, va acabar dotzè a més de sis segons i mig del flamant campió del món del 2016, mentre que l’italià va protagonitzar un dels seus pitjors entrenaments a l’acabar quinzè i fora de la Q2, una cosa gairebé inaudita.

En la segona classificació, Màrquez va sortir al circuit i després de completar una volta va tornar al taller, on els tècnics van començar a realitzar canvis a la seua primera moto. Amb menys de deu minuts d’entrenament al davant, el lleidatà va tornar a pista i, amb l’amenaça de pluja a l’esquena, va posar fil a l’agulla i després d’una volta de llançament, a la següent ja era líder de la classificació.

La seqüència que va encadenar després del pas per tallers va ser espectacular, amb quatre voltes ràpides personals i tres de la categoria, per endossar un segon i mig de diferència al seu immediat perseguidor, Cal Crutchlow, que a la setena volta que va protagonitzar li va treure pràcticament fins a dos segons de distància sobre Pol Espargaró, en aquell moment segon, que més tard va avançar el britànic.

L’última volta, ja amb la bandera de quadres onejant a la línia de meta, va ser espectacular per a alguns pilots, entre ells Pol Espargaró, que va recuperar la tercera plaça darrere del rebuf del seu germà Aleix, a la fi quart, de manera que el petit dels Espargaró va tornar a la primera línia.

“Està sent un cap de setmana estratègic, toca sortir a pista amb els pneumàtics justos, perquè s’eixuga el traçat, després plou... És un cap de setmana complicat a nivell d’estratègia i, sobretot, a nivell d’escollir pneumàtic. De moment tenim la pole i demà –per avui– sembla que les condicions seran millors. Esperem una cursa en sec i confiem a poder lluitar pel podi i per la victòria”, va explicar.

Àlex va patir una forta caiguda i és dubte per córrer el gran premiÀlex Màrquez no va tenir tanta sort i va caure en els últim moments de la sessió de Moto2, sortint del revolt vuit i després de col·lidir amb Julián Simón. L’excampió del món de Moto3 va ser traslladat en ambulància al centre mèdic del circuit i després a un hospital proper per fer-li més proves, que van descartar que tingués alguna lesió greu. El seu germà Marc va publicar al cap de poc un tuit tranquil·litzador assegurant que només havia estat un ensurt. No obstant, al tancament d’aquesta edició el de Cervera era seriós dubte per córrer el gran premi. La pole va ser per al suís Thomas Luthi.

El pilot lleidatà, agafant un revolt de forma acrobàtica.

El pilot lleidatà, agafant un revolt de forma acrobàtica.

El pilot lleidatà, agafant un revolt de forma acrobàtica.

El pilot lleidatà, agafant un revolt de forma acrobàtica.

tracking