SEGRE

MOTOGP GRAN PREMI D?AUSTRÀLIA

Màrquez regala la victòria

El lleidatà va cometre un error en la novena volta i se’n va anar a terra quan era líder destacat de la carrera || Crutchlow va aprofitar l’obsequi per guanyar al davant de Rossi i Viñales

El lleidatà va sortir patinant sobre l’herba de Phillip Island mentre l’Honda volava pels aires.

El lleidatà va sortir patinant sobre l’herba de Phillip Island mentre l’Honda volava pels aires.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda) no va poder estrenar amb victòria la condició de campió del 2016, aconseguida fa una setmana a Motegi, al cometre un error a la novena volta quan anava líder destacat, amb la qual cosa va deixar el camí expedit a Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) perquè sumés la segona victòria en MotoGP. El britànic va mantenir a ratlla el seu més immediat perseguidor, l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que es va haver de conformar amb la segona plaça, al davant del gironí Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR). Màrquez no va poder evitar que la seua Honda RC 213 V s’aixequés a la sortida, després d’apagar-se el semàfor, fet que va propiciar que Pol Espargaró (Yamaha YZR M1) es posés al capdavant, encara que al segon parcial el lleidatà ja era líder. La primera volta ràpida va arribar al segon gir, en el qual Espargaró encara era segon al davant de Crutchlow i del seu germà Aleix. Al seu torn, Lorenzo no va poder guanyar cap posició i Rossi va superar dos rivals per ser onzè. Una nova volta ràpida del pilot de Cervera al tercer gir (1:29.830) li va permetre obrir un forat de gairebé un segon i mig, la qual cosa literalment semblava deixar sentenciada la victòria.

Amb Màrquez destacat, Crutchlow es va consolidar a la segona plaça i ja lluitaven per la tercera els germans Espargaró, Dovizioso i un Rossi que no va tenir gaires problemes a arribar fins a ells; no així Lorenzo, que es va estancar al vuitè lloc. Però el que no havia succeït fins al moment al llarg de tota la temporada, l’error del campió, va arribar al novè gir, en què amb un avantatge de més de dos segons sobre Crutchlow, el lleidatà se’n va anar a terra al revolt quatre i amb la moto seriosament danyada va haver d’abandonar per reconèixer poc després que es va equivocar i que va frenar massa tard en aquest punt.

Amb dos segons d’avantatge sobre els rivals, Marc va frenar tard al revolt quatre i se’n va anar a terra

El suís es va imposar i va desbancar del segon lloc del Mundial Àlex Rins, que va caure

Crutchlow es va trobar amb el liderat de la prova, una posició que no només va saber defensar davant dels atacs de Rossi, sinó que va augmentar el seu avantatge per entrar victoriós a la meta davant de l’italià i Viñales, que tornava a pujar al podi en la categoria reina.

A més, el ja campió del Mundial va voler demanar perdó a l’equip per l’arriscat pilotatge. “El primer que vull és demanar disculpes al meu equip, perquè he comès un error. Ho estàvem fent tot perfecte, però ens ha faltat rematar-ho diumenge. Si m’hi hagués estat jugant el títol, hauria fet una carrera totalment diferent, no hauria arriscat tant”, va apuntar.

Àlex Màrquez, que dissabte va patir una forta caiguda en l’entrenament cronometrat de Moto2, va decidir no córrer el Gran Premi d’Austràlia.

Magolat i abatut però sense cap lesió greu, el lleidatà no va agafar la sortida després de passar la nit de dissabte a l’hospital de Melbourne per sotmetre’s a diverses proves. El petit de la nissaga, que va ser declarat apte per córrer, va decidir no fer-ho com a precaució a l’haver patit durant el warm-up.

Va tenir dolor a l’abdomen, el canell esquerre i l’esquena, per la qual cosa s’ha decidit que en les pròximes hores passarà nous exàmens mèdics per comprovar que està recuperat i en forma per córrer el GP de Malàisia, previst per al cap de setmana que ve a Sepang.

Pel que fa a la prova, el suís Thomas Luthi va aconseguir la victòria i li va prendre la segona plaça del Mundial al barceloní Àlex Rins (Kalex), que va caure, i per la seua banda l’italià Franco Morbidelli, company de Màrquez, va ser segon al davant de l’alemany Sandro Cortese.

tracking