SEGRE

POLIESPORTIU COMPETICIÓ

Lleida, amb 22 esportistes als Special Olympics de Reus

També sis tècnics i un basquetbolista unificat, l’exjugador Pepe Benedé

Pepe Benedé, jugador ‘unificat’ que disputarà els Special amb la selecció catalana de bàsquet.

Pepe Benedé, jugador ‘unificat’ que disputarà els Special amb la selecció catalana de bàsquet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de vuit anys sense disputar-se, els Special Olympics, l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual, tornaran del 24 al 27 de novembre a Reus, amb la presència de vint-i-dos esportistes lleidatans entre els aproximadament 800 que es donaran cita en aquesta localitat tarragonina. La cita, que se celebra cada quatre anys en l’àmbit estatal, no es va disputar el 2012 per problemes pressupostaris, per la qual cosa l’última edició va ser la de Castelló el 2008.

“És l’oportunitat de donar visibilitat a l’esforç que fan aquests esportistes i una gran oportunitat perquè puguin conviure durant uns dies”, explica Álvaro Terreros, responsable d’ACELL a Lleida, que destaca que “la pràctica esportiva millora la seua qualitat de vida i per a ells aquesta és una de les grans cites”, afegeix.

Els vint-i-dos esportistes lleidatans representen sis centres: Aspros, Salvador Seguí i Asvolcall Down Lleida; Acudam, de Mollerussa; L’Estel, de Balaguer, i Alba, de Tàrrega. A més, prendran part a la selecció catalana de bàsquet sis entrenadors i un jugador unificat, Pepe Benedé, que des del 2012 és un habitual en aquestes competicions i que l’any passat va guanyar la medalla d’or amb la selecció d’Espanya als Jocs Mundials que es van celebrar a Los Angeles.

“M’hi vaig començar a involucrar el 2012 i des d’aleshores hi vaig cada vegada que puc”, explica Benedé, exjugador del Lleida Bàsquet. “Ho vaig conèixer a través d’Álvaro, amb el qual jugava a bàsquet a la Lliga de veterans i que és entrenador a la competició, i va ser tot un descobriment. És gent que t’atrapa amb la seua manera de ser. Per a mi, és una satisfacció compartir-hi la nostra passió pel bàsquet.”

A l’equip unificat, sis jugadors tenen discapacitat intel·lectual i quatre, no. D’aquests, només dos poden coincidir a la pista i, com explica Benedé, “no pots ser determinant. Els acompanyes, però, per exemple, no pots ser el màxim rebotejador o encistellador. Et poden expulsar si els àrbitres aprecien que ho ets”, explica aquest oscenc que resideix a Lleida des del 1997 i que és tècnic comercial d’una companyia d’assegurances.

tracking