SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Luis Enrique dóna descans al trident a la Supercopa

El tècnic només convoca sis jugadors del primer equip per a la final d’avui

Raúl González.

Raúl González.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Enrique ha concedit permís a una desena de jugadors, entre els quals el trident, per a la final de la Supercopa de Catalunya que avui (21.30 hores, TV3) disputarà a Tarragona contra l’Espanyol, que sí que aportarà tot el primer equip i tres jugadors del planter. Únicament el porter Jordi Masip, que encara no ha debutat en partit oficial aquesta temporada, més els jugadors de camp Denis Suárez, Arda Turan, Paco Alcácer, André Gomes i Jérémy Mathieu seran al Nou Estadi per a la disputa del torneig.

El tècnic asturià ha donat descans per al partit a Ter Stegen, Rakitic, Sergio, Luis Suárez, Messi, Neymar, Mascherano, Digne, Sergi Roberto i Umtiti, que de fet no s’exercitaran fins dijous vinent amb el grup i no formen part d’una llista en la qual tampoc apareixen els lesionats Piqué, Iniesta, Rafinha, Jordi Alba, Cillessen i Aleix Vidal, que va esgrimir unes molèsties a l’adductor de la cuixa dreta produïdes en l’entrenament d’ahir per eludir la convocatòria. Qui ha rebut l’alta mèdica és Arda Turan, baixa davant del València i que estarà disponible per al partit davant de l’Espanyol. Els dotze jugadors del filial convocats són José Suárez, Nili, Marlon, Moisès, Sarsanedas, Aleñá, Carbonell, Gumbau, Mújica, Palencia, Alfaro i Martínez, que es van exercitar ahir al Camp Tito Vilanova. La convocatòria de Luis Enrique no ha agradat al si de l’Espanyol i l’expresident Joan Collet no ha tardat a criticar el club blaugrana. “Intentem fer país. De quina forma? El Barça sempre ha menyspreat aquesta competició. Ara i en tots els seus formats. Sempre hi han anat a jugar amb un equip ple de suplents”, va sentenciar.

Ja es coneixen els noms dels trenta finalistes per guanyar la Pilota d’Or 2016 i el Reial Madrid és el club més representat, amb sis futbolistes a la llista de candidats, amb Cristiano, Bale, Modric, Kroos, Pepe i Sergio Ramos, mentre que del Barça només n’han elegit quatre (Messi, Neymar, Luis Suárez i Andrés Iniesta), els mateixos que aporta el Bayern de Munic (Neuer, Lewandowski, Muller i Arturo Vidal). L’Atlètic de Madrid tindrà tres representants (Griezmann, Godín i Koke), els mateixos que la Juventus (Buffon, Higuaín i Dybala), que segueixen el Manchester City (Agüero i De Bruyne), Leicester (Vardy i Mahrez) i Manchester United (Pogba i Ibrahimovic). Els equips que aporten un futbolista són el Borussia Dortmund (Aubameyang), l’Sporting de Portugal (Rui Patricio), el West Ham (Payet) i el Tottenham (Lloris).

Entre les absències destaca Sergio Busquets, que s’ha quedat fora de la llista que la revista gal·la va anar revelant durant tot el dia d’ahir per ordre alfabètic. El centrecampista blaugrana continua sense veure recompensat el seu nivell sobre el terreny de joc, on és un dels millors en la seua posició, si no el millor, i haurà de continuar esperant per tenir un reconeixement d’acord amb la seua aportació al Barça i la selecció espanyola. Una altra de les grans absències és Gerard Piqué, malgrat estar en el millor moment de la seua carrera, la qual cosa sorprèn, ja que sí que hi és Pepe, que aquesta temporada no és ni tan sols titular amb el conjunt madridista.

Pel que fa a l’any passat, el conjunt blaugrana perd dos nominats. El 2015, el Barça va tenir sis jugadors entre els 23 elegits, els habituals Messi, Neymar i Luis Suárez, més Rakitic, Mascherano i Iniesta. El 2014, com en aquesta ocasió, van ser quatre els seleccionats, Messi, Neymar, Iniesta i Mascherano, igual que el 2013, en què van anar-hi Messi, Neymar, Iniesta i Xavi. En el nou format voten els periodistes.

Raúl González.

Raúl González.

Raúl González.

Raúl González.

tracking