SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Rupnik, el millor passador i Mbaye, líder en taps

L’eslovè és el tercer jugador més valorat i Nevels, el segon en recuperacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Actel Força Lleida no només mana a nivell col·lectiu –és líder en solitari de la LEB Or per primera vegada en la seua història–, sinó també individualment. Dos jugadors de la plantilla lleidatana, Luka Rupnik i Papa Mbaye, encapçalen els rànquings d’assistències i taps, respectivament, mentre que Nevels és el segon millor en recuperacions, tres aspectes importants del bàsquet i que justifiquen el bon joc que està desplegant l’equip de Borja Comenge en aquesta arrancada de lliga.

El base eslovè només ha necessitat cinc partits per deixar constància de la seua qualitat. Venia avalat per ser un gran assistent i avui dia ho està demostrant, ja que és el millor passador de la competició, amb una mitjana de 7,4 assistències per partit, una més que el segon en el rànquing, l’ex del Lleida Bàsquet Dani Pérez (Oviedo).

Un altre dels apartats en els quals domina un jugador de l’Actel és el de taps, on emergeix Mbaye amb 2,6 gorres per partit. El senegalès, que ha anat clarament de menys a més, va jugar davant del Breogán el seu millor partit amb la samarreta lleidatana, al firmar 25 punts de valoració, amb 11 punts, 6 rebots i 5 taps.

Un altre dels destacats és Garrett Nevels, que figura com el segon millor recuperador de la Lliga amb una mitjana de 2,4 pilotes, a més de ser el vuitè en esmaixades –0,6 de mitjana– i el tercer amb el millor percentatge en llançament de tres, per sobre del 60 per cent.

En el rànquing d’anotacions, l’Actel té dos jugadors entre els tretze primers, amb el mateix Nevels (14,6) i Rupnik (14,4). L’eslovè, a més, és el tercer jugador més ben valorat de la Lliga amb 21,2 punts, només superat per l’ex-ACB Jordi Trias (23,8) i el castellonenc Borja Arévalo (21,6).

Al setzè lloc del rànquing apareix un altre jugador de l’Actel, el brasiler Leonardo Demétrio, que fa de mitjana 17 punts i és el setè millor rebotejador ofensiu i el dotzè total.

Luka Rupnik és una de les sensacions de la LEB Or d’aquesta temporada.

Luka Rupnik és una de les sensacions de la LEB Or d’aquesta temporada.

tracking