SEGRE

ESPORT DE BASE FUTBOL

El Gardeny aixeca el cap

El club, a punt de desaparèixer quan se’n va anar el pare Pina, afronta la temporada amb més equips || Ha passat de 3 a 4 i el pròxim curs en tindrà 7

Àngel Castro, tresorer de la UE Gardeny, amb el nou equip.

Àngel Castro, tresorer de la UE Gardeny, amb el nou equip.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UE Gardeny, que la temporada passada va estar a un pas de desaparèixer per culpa dels problemes econòmics, ha començat a aixecar el cap i el seu futur es presenta prometedor després de l’entrada de nous directius i la col·laboració amb Lligues Lleida, entitat que utilitza el Municipal de Gardeny per a les seues competicions. La nova temporada ha començat amb més jugadors i un equip nou, i les perspectives per a la pròxima són “tenir almenys un equip a cada línia, la qual cosa suposaria tenir-ne entre set i vuit”, explica Àngel Castro, tresorer del club i responsable de Lligues Lleida.

“L’any passat, quan va marxar el pare Joaquín Pina, el president del Gardeny em va demanar que li donés un cop de mà. El club estava a punt de tancar i la veritat és que vam acabar la temporada com vam poder”, explica Castro. “Lamentant-ho molt, vam haver d’eliminar l’Amateur i el Cadet i només ens vam quedar amb tres equips: el Benjamí, l’Aleví i l’Infantil. No hi havia diners, es devien fitxes, moltes famílies no podien pagar les quotes i no hi havia entrenadors titulats, com exigeix la Federació.”

L’entitat ha començat a sanejar la seua economia gràcies a la col·laboració amb Lligues Lleida

Mesos després, la situació ha canviat radicalment. “La Federació ens ha fraccionat el pagament dels 2.700 euros que devíem, hem fet una pòlissa, des de Lligues Lleida hem avançat tot el lloguer de la temporada i així s’han pogut contractar entrenadors titulats i un coordinador esportiu, Iván Alonso.” A més, Castro va haver de reparar antigues “ferides”. “Sí, hem reprès les relacions amb les associacions de veïns de la Mariola i els Blocs Joan Carles, que estaven trencades, i amb el Lleida Esportiu, que ara porta més equips al camp, la qual cosa es tradueix en més moviment al bar.”

Un altre canvi és a l’equip. “Els xavals feia sis o set anys que es vestien amb els mateixos equips. Hi havia samarretes de diferents tons de verd. Aquest any estrenem equip, amb xandall i bossa. I els nens han començat a tornar al Gardeny. Hem passat de 35 o 40 jugadors a 60. Tenim la quota més barata de la ciutat, 300 euros, i també tenim futur.”

tracking