SEGRE

MOTOCICLISME TRIAL

El jove Sergio Ribau segueix els passos d'Arnau Farré en el món del trial

El jove Sergio Ribau, de setze anys, farà el salt la temporada que ve a TR2, l’avantsala a l’elit || Està concentrat al centre de tecnificació de la Catalana

Sergio Ribau, durant l’última prova disputada de l’Estatal.

Sergio Ribau, durant l’última prova disputada de l’Estatal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Arnau Farré, el millor pilot lleidatà de trial del moment, té un fidel seguidor en la figura de Sergio Ribau. El jove del Pont de Suert, que acaba de complir els 16 anys, farà un pas important la pròxima temporada al disputar la categoria TR2, l’avantsala a l’elit estatal a la qual va arribar fa dos campanyes el campió de Vilanova de Segrià.

Aquest any ha fet un salt qualitatiu important al ser inclòs entre els becats del Centre de Tecnificació d’aquesta modalitat que té la Federació Catalana de Motociclisme a Ripoll, on estan les millors promeses del país. Allà es combina l’entrenament diari sota la direcció d’entrenadors i psicòlegs amb els estudis, una situació que li ha permès elevar el nivell.

“S’ha notat molt aquests mesos que s’entrena allà, perquè ha millorat molt, per això ens vam plantejar canviar de categoria, perquè pogués progressar més”, explica el seu pare, José Luis Ribau. Aquest any va debutar en la categoria júnior, en què és un dels més joves. Tot i així, arriba a l’última cita del Campionat d’Espanya amb serioses opcions de lluitar pel tercer lloc del podi final.

Ribau es va aficionar al món de les motos molt jove veient proves per la televisió i als 7 anys els seus pares li van comprar la primera moto, una Gas Gas Boy de 50 cc. Va debutar oficialment amb 8 anys en el Trial de Nens i en la seua primera temporada completa va aconseguir el segon lloc, posició que va millorar en els dos anys següents, 2010 i 2011, en els quals es va emportar el títol català de promeses. Els èxits no van acabar allà i el 2012 va ser segon de l’autonòmic absolut i campió d’Espanya juvenil de 80 cc. En les últimes campanyes ha aconseguit ser dos vegades campió de Catalunya (2014 i 2015) i una vegada subcampió d’Espanya (2014) i una altra tercer estatal (2015).

Al marge del Nacional de TR2, Sergio Ribau té per objectiu debutar en el Mundial juvenil. “La intenció és córrer un parell de proves, les que siguin més properes quant a quilometratge, perquè vagi adquirint més experiència”, explica el seu pare.

Des de fa anys, el pilot del Pont de Suert té com a motxiller en les proves nacionals l’exmundialista lleidatà Marcel Justribó, que li veu possibilitats per arribar lluny en el món del trial.

tracking