SEGRE

DEPORTES

Títol blanc-i-blau

L’Espanyol derrota un Barcelona plagat de jugadors del filial i s’emporta el trofeu gràcies a un gol de Caicedo als 9 minuts de joc || Els joves jugadors de Luis Enrique, que només va convocar-ne sis del primer equip, van protagonitzar un domini estèril

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

També el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va criticar l’actitud de Neymar. “No és digne que un esportista fingeixi una agressió que no ha rebut”, va dir.

?

Paco Alcácer, que tenia una bona ocasió per reivindicar-se, tampoc va trobar el camí del gol

tarragona

L’Espanyol es va emportar ahir la Supercopa de Catalunya després de superar al Nou Estadi de Tarragona el Barcelona per 0-1, gràcies a un gol de l’equatorià Felipe Caicedo als nou minuts de joc. L’afició tarragonina, que va omplir el Nou Estadi, va sortir decebuda per la poca presència de jugadors del primer equip del Barcelona. Luis Enrique únicament va convocar 6 futbolistes de la primera plantilla, el porter Masip, Mathieu, André Gomes, Denis Suárez, Arda i Paco Alcácer. Entre les lesions que afecten l’equip i l’exigent calendari que li espera, amb la Lliga i, la setmana que ve al camp del Manchester City, l’asturià va voler arriscar el més mínim. En canvi, Quique Sánchez Flores sí que va viatjar a Tarragona amb tots els seus homes disponibles.

Va dominar el partit el conjunt de Luis Enrique, malgrat afrontar-lo atapeït de futbolistes del filial, encara que l’Espanyol, amb molt d’ofici, va saber cnoduir la contesa per emportar-se el trofeu per primera vegada en la curta història d’aquest torneig en el seu actual format. Fa dos anys, en la primera edició, va vèncer el conjunt blaugrana, mentre que en la temporada passada no hi va haver partit al no trobar una data adequada que anés bé a tots dos rivals.

El Barcelona va començar controlant la possessió i el tempo del partit davant d’un Espanyol defensiu i tancat al seu camp a l’espera de fer alguna contra per sorprendre el rival.

Nou minuts va durar l’empat inicial al marcador fins que Reyes, amb una excel·lent passada en profunditat a l’esquena de Mathieu, que va quedar en evidència en aquesta jugada, va trobar l’equatorià Caicedo que, amb qualitat, va superar la sortida de Masip i va empènyer la pilota al fons de les malles de l’equip de Luis Enrique. Un gol que va arribar molt aviat però que acabaria donant el títol als blanc-i-blaus.

Amb el marcador favor seu, van endurir la defensa els pupils de Quique Sánchez Flores amb reiterades faltes per tallar la dinàmica de passades dels blaugrana, que amb prou feines aconseguien inquietar la porteria de Roberto. Tant va ser així, que la porteria de l’Espanyol va estar inèdita durant la primera mitja hora de joc.

La tova defensa disposada pel Barcelona, amb fins a tres jugadors del filial i Mathieu sense acabar de marcar la jerarquia que s’espera d’ell, va oferir una mica més que facilitats a un atac poc incisiu de l’Espanyol, que, quan s’atansava, causava veritable perill, però no va tenir gens d’encert. Poques vegades tindrà l’Espanyol tan al seu abast l’etern rival.

Va despertar l’equip blaugrana al minut 33 i ho va fer després d’una gran jugada del del planter Carbonell, que va cedir la pilota a Denis Suárez, que, amb un control orientat, es va desfer del seu marcador per posar a prova Roberto.

Poc més fins el final del primer acte, en el qual el Barcelona no va poder i no va saber desarticular la defensa perfectament col·locada de l’Espanyol sobre el terreny de joc.

Va començar el segon acte amb els mateixos 22 protagonistes a la gespa del Nou Estadi i amb les mateixes sensacions que va deixar el primer temps: domini estèril d’un Barcelona incapaç de perforar la meta del porter perico i un equip blanc-i-blau que no sabia treure profit del fet que davant tenia un Barça poc habitual, amb nombrosos futbolistes del filial.

El davanter valencià Paco Alcácer, que tenia una ocasió d’or per reivindicar-se, va disposar de l’ocasió més clara per als blaugranes al quart d’hora de la represa, però no va arribar a la centrada precisa que li va servir Aleñà, fill de l’exjugador del Lleida dels anys 80, Sisco Aleñà.

Ho van provar també Nili i Denis Suárez des de lluny però els seus respectius trets no es van convertir en perill real per a un Espanyol que, sense tenir en cap moment el control de l’esfèrica, tampoc es va veure amenaçat per un conjunt blaugrana una mica espès als metres finals.

El Barcelona va tancar el seu rival en l’últim quart d’hora, però va ser incapaç de marcar i va acabar cedint davant d’un rival que va apostar pel pragmatisme. El primer derbi de la temporada va tenir color blanc-i-blau, però quan es trobin a la Lliga, amb els punts en joc, el Barça serà un altre i tots hi posaran més intensitat.

zuric

La Comissió Disciplinària de la FIFA va anunciar ahir una sanció de 200.000 euros a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per haver infringit la normativa vigent sobre traspassos i inscripcions internacionals de futbolistes menors de 18 anys. En un comunicat, explica que “s’ha constatat que la RFEF va violar diverses disposicions relatives als fitxatges i la primera inscripció de futbolistes menors d’edat estrangers, concernents en particular a l’art. 19 del Reglament sobre l’Estatut i la Transferència de Jugadors”. També denuncia anomalies en “la inscripció i participació d’alguns jugadors en determinades competicions”.

La RFEF haurà de pagar aquesta multa d’uns 200.000 euros i disposa de sis mesos per modificar la seua regulació i el sistema de transferència de menors. “D’altra banda, de conformitat amb els articles 13 i 14 del Codi Disciplinari de la FIFA, s’ha imposat una advertència i una reprensió contra la federació”, continua el comunicat.

La FIFA va explicar que aquesta decisió, que va ser notificada ahir, “es va fonamentar en elements específics de cada un dels casos, d’acord amb la investigació realitzada pel sistema de transferències de la FIFA i posteriorment per la Comissió Disciplinària.

“La investigació es va centrar en futbolistes menors que van participar en competicions amb el Club Atlètic de Madrid i el Reial Madrid CF durant diversos períodes compresos entre el 2007 i el 2014, en el cas de l’Atlètic de Madrid, i entre el 2005 i el 2014, en el cas del Madrid”, afegeix. Els dos clubs han estat sancionats recentment amb un any sense fitxar, el mateix càstig que li va caure al Barça.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

La Federació, que presideix Villar, haurà de pagar una multa.

tracking