SEGRE

DEPORTES

Triomf i protesta

Un solitari gol de Rafinha dóna els tres punts a un Barça al ralentí que pensava més en el seu pròxim compromís de dimarts davant del City que en el cuer Granada || Hi va haver mocadorada, xiulets i targetes roges en el minut 12 contra Javier Tebas i el Comitè

Messi, en una pugna davant de dos rivals.

Messi, en una pugna davant de dos rivals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gol de Rafinha a l’inici de la segona meitat va donar ahir a la nit la victòria per la mínima (1-0) a un mandrós Barcelona, que va fer un dels pitjors partits del curs davant del Granada, que continua sense saber el que és guanyar a la Lliga aquesta temporada.

D’altra banda, la mocadorada de l’afició amb xiulets i crits de “Tebas, vés-te’n ja”, contra Javier Tebas, president de la Lliga, i el Comitè de Competició per haver criticat l’actuació dels jugadors del Barça al rebre el cop d’ampolla a Mestalla va ser contundent al Camp Nou.

Messi va ser estranyament imprecís i es va notar la falta al centre del camp d’Iniesta i Busquets

La grada d’animació va esperar al minut 12 per treure targetes roges contra els dirigents de la Lliga tal com estava previst en l’acte organitzat per Seguiment FCB per haver dit que els jugadors del Barça van fingir. Tanmateix, les càmeres de Movistar Plus no van enfocar en cap moment la grada d’animació on es duia a terme la protesta eludint l’acte pel que fa a les imatges.

Quant al partit, semblava que els blaugranes s’haguessin oblidat de la recent victòria de l’Alabès al Camp Nou, una tremenda gerra d’aigua freda que Luis Enrique va advertir la vigília que no podia repetir-se ahir. O que no s’haguessin assabentat que Reial Madrid i Atlètic acabaven de guanyar els seus respectius partits, fent quatre gols cadascun, per refermar-se dalt de la classificació.

O potser la ment ja volvava cap a l’Etihad Stadium, on dimarts s’enfrontaran al

Manchester

City de Pep Guardiola a la Lliga de Campions.

I així, amb una certa actitud indolent, com si el context del xoc no anés amb ell, va sortir el Barça a jugar-li al cuer de la Lliga. Sense Andrés Iniesta, lesionat, ni Sergio Busquets, reservat per al partit a Manchester, el conjunt català es va mostrar més matusser de l’habitual en la circulació de la pilota.

Quan la perdia, tampoc pressionava per recuperar-la immediatament com fa sempre. I el Granada en va tenir prou amb ordenar-se en dos línies ben juntes de cinc i quatre darrere per no patir en excés al coliseu blaugrana.

L’equip de Lucas Alcaraz es tancava bé i intentava sortir jugant en curt, però només tenia el gegant Kravets davant de la pilota. Una illa sense gairebé recursos, al mig de l’oceà verd del Camp Nou.

Si el Granada hagués tingut una mica més d’ambició i hagués estat més inspirat en la creació potser hauria repetit la gesta del conjunt alabesista, o potser hauria despertat la bèstia. Però no va ocórrer ni una cosa ni l’altra. I el xoc va acabar convertint-se en un esdeveniment d’allò més anodí. Amb un Messi estranyament imprecís en els metres finals, el Barça exercia un domini tan estèril com aclaparador. Encara que l’únic que va tenir oportunitat de marcar durant el primer acte va ser Luis Suárez, el recent guardonat amb la Bota d’Or després de la seua producció golejadora de la temporada passada.

En una, el golejador uruguaià es va plantar sol davant d’Ochoa, però en lloc d’afusellar-lo amb el seu instint de killer va pensar massa en la resolució i Vezo li va robar la cartera quan intentava retallar el meta blanc-i-vermell. L’uruguaià en va tenir una altra en una mitja volta que va obligar a estirar-se Ochoa per salvar l’1-0. Això va ser tot el perill del Barça a la primera meitat.

Sense gens destacable en l’ofensiva local, eren Sergi Roberto –superb desplegament físic del lateral– i un imperial Umtiti com a cap de la defensa els jugadors amb més incidència positiva en el xoc.

Sort va tenir el Barça de redreçar el partit als tres minuts de la represa. Una conducció de Messi va acabar amb una rematada de Neymar al pal i Rafinha, d’acrobàtica tisora, enviava el rebuig al fons de la xarxa. El centrecampista brasiler, sense ser un especialista, suma ja cinc gols en aquesta Lliga.

Neymar podria haver fet el segon a l’hora de joc, però va rematar contra el cos d’Ochoa una centrada en carrera de Sergi Roberto llançada des de la banda dreta.

Un cop de cap de Luis Suárez a les mans del porter visitant i una rematada de Messi alta en la recta final del partit va ser tot el que va oferir el Barcelona al seu públic després de l’1-0. Poques vegades els homes de Luis Enrique han aconseguit tres punts fent tan poc.

Messi, en una pugna davant de dos rivals.

Messi, en una pugna davant de dos rivals.

tracking