Cristiano Ronaldo celebra amb Bale el seu primer gol ahir de penal.

Cristiano Ronaldo, amb tres gols, i Álvaro Morata, amb un altre, van rescatar el Reial Madrid a Vitòria davant d’un Deportivo Alabès que es va avançar, va jugar un bon primer temps però va acabar sucumbint en un partit amb polèmica. I és que el col·legiat va decretar un penal més que dubtós que va permetre al portuguès empatar.

Zidane va alinear el trio estrella i el Madrid va començar manant, però va ser el conjunt local qui es va avançar a l’aprofitar un contraatac en el minut 7. Theo va arribar fins a la línia de fons i Deyverson va rematar a la xarxa, després que el defensa madridista no aconseguís allunyar la pilota. I podria haver arribat el segon en el minut 13, però la rematada de cap d’Edgar Méndez se’n va anar a l’esquerra de la porteria de Keylor Navas. La polèmica, que a la fi marcaria el desenvolupament del matx, va arribar tres minuts després, quan en una falta llançada per Gareth Bale el col·legiat va decretar la pena màxima per una dubtosa mà de Deyverson, que es trobava a la barrera formada pels locals, que van recriminar a l’àrbitre que la pilota havia impactat al cap del jugador vitorià i no al braç. Cristiano no va fallar i va restablir la igualada. Els locals no es van arrugar amb l’empat i van posar en problemes la defensa blanca, malgrat que no van poder xutar entre els tres pals. Ronaldo va tornar a aparèixer en el minut 32 per rescatar el Madrid amb una fuetada des de fora de l’àrea que va tocar en el marroquí Zou Feddal i es va colar a la meta de l’Alabès per avançar els madrilenys (1-2). Després del gol blanc, els dos equips van buscar la porteria rival sense èxit i l’encontre va baixar d’intensitat. A la represa, i encara sense complir-se el primer minut, Keylor Navas va salvar l’empat de l’Alabès al resoldre de manera magistral un mà a mà amb Camarasa. El conjunt local ho va continuar intentant al contraatac i Deyverson va obligar a estirar-se el porter madridista en el minut 55, en una rematada ajustada al pal dret. En el 78, l’àrbitre va assenyalar un segon penal a favor del Madrid per una falta sobre Ronaldo a l’intentar rematar un córner. El portuguès va tornar a llançar, però aquesta vegada Pacheco va endevinar les seues intencions i va mantenir el partit obert.

En la recta final, Morata va sentenciar amb un contraatac, mentre que Ronaldo va burxar més en la ferida vitoriana i va aprofitar la indecisió de la defensa alabesista per ampliar l’avantatge del Reial Madrid i arredonir una golejada del tot fictícia atesos els mèrits d’un Alabès que va merèixer, almenys, l’empat.