SEGRE

MOTOGP GRAN PREMI DE MALÀISIA

Un punt d'orgull

Marc Màrquez cau quan lluitava amb els del capdavant, però torna a la pista per acabar onzè || Dovizioso guanya a Malàisia davant de Rossi, que s’assegura el subcampionat, i Lorenzo

Marc Màrquez va patir sobre el relliscós asfalt de Sepang i al final va perdre tota opció al podi al caure.

Marc Màrquez va patir sobre el relliscós asfalt de Sepang i al final va perdre tota opció al podi al caure.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de coronar-se campió del món a Motegi fa dos setmanes, Marc Màrquez es va marcar com a objectiu acabar al podi en les tres carreres que quedaven. A Phillip Island no ho va poder aconseguir per una caiguda quan liderava destacat la cursa, i ahir a Sepang, d’infaust record per al lleidatà per l’incident amb Valentino Rossi, tampoc ho va poder aconseguir, perquè també se’n va anar a terra, encara que aquesta vegada sí que va poder acabar, amb la qual cosa va demostrar la seua enorme competitivitat. Tot i tenir el títol a la butxaca, el lleidatà es va aixecar, va posar dreta la seua Honda i va tornar al traçat per acabar onzè i sumar un punt de professionalitat i orgull. La victòria va ser per a Andrea Dovizioso, la primera amb Ducati i la segona de la seua carrera a MotoGP. Ho va fer en una prova marcada per la pluja i en la qual va mantenir a ratlla els oficials de Yamaha. Rossi va acabar segon, amb la qual cosa es va assegurar el subcampionat, i Jorge Lorenzo va completar el podi.

Una intensa pluja va obligar a retardar en dos ocasions la sortida de la prova, que va acabar veient reduïda la distància en una volta, de vint a dinou, però al final, amb tots els pilots en formació de sortida i un traçat completament amarat per l’aigua, es va apagar el semàfor a Sepang. Lorenzo va ser el més ràpid, davant de Màrquez i Rossi. Els primers quilòmetres van resultar superintensos, amb constants intents d’uns i d’altres per prendre la posició al rival, però al completar-se la primera volta Rossi ja estava al capdavant, davant de Iannone, Dovizioso, Màrquez i Aleix Espargaró, que poc després es va despenjar al sortir de la pista. Iannone va completar el segon gir al capdavant, encara que Rossi va intentar superar-lo en la cinquena volta en un parell d’ocasions, però en totes dos el pilot de Ducati li va tornar l’avançament. Al final, el nou vegades campió del món va aconseguir doblegar el seu oponent i a partir de llavors el grup es va estirar molt més, amb Crutchlow, Màrquez i Lorenzo patint per seguir la seua línia.

La carrera es va demorar per la intensa pluja i l’organització va reduir el gran premi de 20 a 19 voltes

El pilot de Cervera se’n va adonar i va apretar per no despenjar-se, però les intencions es van quedar en això, en meres intencions, ja que en la dotzena volta, al revolt onze, se’n va anar a terra, encara que va poder arrancar novament la moto per tornar quinzè a la carrera. Al capdavant s’havia quedat només un trio d’italians, Rossi, Dovizioso i Iannone, que va ser la següent víctima de l’asfalt malai. Poc després, un error de Rossi en la frenada de final de recta va deixar en safata el triomf a Dovizioso, mentre que Màrquez culminava la remuntada amb un onzè lloc de punt d’honor.

El gal es va imposar a l’italià Franco Morbidelli, que va acabar segon, i a l’alemany Jonas Folger (Kalex), que va ser tercer. El suís Thomas Luthi, segon a la general, només va poder ser sisè.

tracking