SEGRE

CURSES DE MUNTANYA MUNDIAL

Un assistent de la selecció estatal de curses de muntanya arranca la senyera a un atleta català

Pau Capell, l’atleta a qui van arrancar la senyera.

Pau Capell, l’atleta a qui van arrancar la senyera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou cas de catalanofòbia es va produir el cap de setmana durant el Campionat del Món de Trail Running, disputat a Braga (Portugal), on participava el català Pau Capell competint amb la selecció espanyola. El corredor portava una petita senyera penjada de la motxilla, símbol que li va ser amagat i després arrancat a petició d’un aficionat.

“Treu-li la bandera de Catalunya! Arranca-l’hi!”, va xisclar el seguidor, petició a què un assistent del corredor va intentar correspondre. Al no aconseguir-ho, va amagar la bandera sota la samarreta de Capell. “Era el quilòmetre 30. Jo vaig sortir amb la motxilla amb la bandera espanyola i també em vaig col·locar una petita cinta amb la catalana perquè em sento català. Li vaig demanar a l’assistent que no me l’arranqués i em va fer cas, però al següent avituallament me la van tallar amb unes tisores. Em vaig enfadar una mica, la veritat”, va explicar Capell a Vilaweb.

“He anat molt il·lusionat a aquest Mundial i l’equip s’ha portat excepcionalment bé, però el tema de la bandera m’ha deixat una mica decebut”, va dir Capell, que va agregar: “No era gens independentista i no pensava que me la traurien. És una cosa totalment política.” Capell va acabar onzè i va contribuir a la medalla de plata d’Espanya.

tracking