SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

El Rayo Oklahoma City de Gallego jugarà el 'play-off'

El tècnic lleidatà triomfa a la Lliga professional dels Estats Units, la NASL

Alberto Gallego, general mànager del Rayo Oklahoma.

Alberto Gallego, general mànager del Rayo Oklahoma.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tècnic lleidatà Alberto Gallego (Lleida, 16-3-1974) ja ha fet història al Rayo Oklahoma City, l’equip de la lliga de futbol professional dels Estats Units NASL, del qual és general mànager. La franquícia, acabada de crear, del Rayo Vallecano en aquesta competició s’ha classificat per disputar el play-off pel títol, el primer equip que ho aconsegueix en el seu primer any de competició.

L’equip del tècnic lleidatà ha firmat una ratxa de deu partits seguits sense perdre, amb cinc victòries consecutives, cosa que li ha permès finalitzar la fase regular entre els quatre primers. Diumenge passat, en el tancament d’aquesta fase es va imposar per 2-1 a Indiana Eleven, que va ser el campió de la passada temporada.

El lleidatà es mostrava satisfet de l’èxit aconseguit. “Va ser dur convèncer a tothom que era necessari fer canvis. Vaig intentar canviar la mentalitat del club i dels jugadors. Necessitàvem ser valents per donar un sentit a la nostra participació en el campionat. Aquesta vegada ens ha sortit bé, però no sempre és així, encara que crec que ens ho mereixíem per l’esforç que hem fet per superar tots els obstacles”, afirma.

El futbol als Estats Units compta amb tres lligues importants, l’MLS, la NASL i la USL, que és la lliga de desenvolupament. El Rayo Oklahoma City començarà el play-off aquest dissabte vinent al camp del potent New York Cosmos en un duel el guanyador del qual es classificarà per disputar la final. Fa vint partits oficials que l’equip novaiorquès no perd com a local.

D’aquest enfrontament, el tècnic lleidatà explica: “Sabem que Nova York és el millor equip de la Lliga i som conscients del rècord d’imbatibilitat que manté al seu estadi, però estic convençut que el nostre serà el partit més difícil que jugaran en molt de temps.”

Gallego, exfutbolista i que com a tècnic el seu últim equip va ser l’EFAC Almacelles, es va incorporar l’estiu passat a l’estructura tècnica del Rayo Vallecano, club que li va confiar la responsabilitat de fer-se càrrec de la nova franquícia que l’entitat madrilenya havia creat als Estats Units.

tracking