Pep va desconnectar el trident

La ‘desaparició’ de Messi, Suárez i Neymar a la segona part és una de les causes que expliquen la derrota del Barça davant del City || Ter Stegen ha encaixat 5 gols en les últimes 8 rematades

Caballero i Messi, en una acció del partit de dimarts a l’Etihad Stadium.

Pep Guardiola va derrotar dimecres passat el Barcelona que ell mateix va contribuir a crear, que va perdre 3-1 al camp del Manchester City. Ho va fer aconseguint que el trident que formen Leo Messi, Luis Suárez i Neymar es desconnectés durant la segona part, en la qual la pèrdua de protagonisme dels tres atacants va ser evident. No va ser l’única cusa d’una derrota inapel·lable, que també va arribar pels nombrosos errors en defensa, però sense el trident el Barcelona perd molta pegada.

Hi ha una dada que corrobora aquesta desconnexió: Messi, Neymar i Suárez van combinar fins en 26 ocasions durant la primera meitat, mentre que a la segona només ho van fer en vuit. A més, únicament van rematar a porta en sis ocasions, la meitat de les quals Messi, que va ser l’autor de l’únic gol blaugrana. Feia dos anys que el Barcelona no perdia un partit en la fase de grups de la Lliga de Campions. L’anterior derrota va ser quan va caure per 3-2 al camp del PSG, el 30 de setembre del 2014.

Una altra causa de la derrota va ser la poca eficàcia defensiva, amb un Ter Stegen que va tornar a rebre crítiques, sobretot pel 2-1, un gol de falta directa en el qual va evidenciar mala col·locació i poc encert en l’intent de refusar el llançament de falta de De Bruyne. El mateix meta alemany va fer ahir un tuit autocrític: “Podem fer-ho millor, ho farem millor, dos partits per classificar-nos”, va escriure en el seu compte oficial, amb referència que l’equip segueix líder i, per tant, depenent de si mateix per classificar-se com a primer de grup. El cas és que Ter Stegen no passa pel millor moment, ja que en els tres últims partits, encara que únicament li han rematat en vuit ocasions, ha encaixat cinc gols. Dimecres, l’equip anglès li’n va marcar tres en les quatre rematades que va fer.

Un altre jugador clau en el rendiment de l’equip, Sergio Busquets, tampoc va tenir la seua nit. Encara que el primer gol anglès parteix d’una mala passada de Sergi Roberto, el de Badia va estar lent en la jugada, no va arribar a la recepció ni va poder frenar la rematada de Gundogan. També va provocar la falta, innecessària, que va suposar el 2-1 i va cometre alguna falta perillosa per haver arribat tard, així com algunes pèrdues impròpies. La falta de Piqué i d’Iniesta tampoc va ajudar un equip que a la segona part va perdre la pilota i, amb ella, el criteri.