BÀSQUET EUROLLIGA

Triomf de prestigi

El Barça supera a Tel Aviv un Maccabi que era el millor atac de l’Euroleague || Rice i Dorsey van liderar la tercera victòria en cinc partits a la competició continental

Tyrese Rice controla una pilota davant la pressió de Yogev Ohayon.

El Barcelona Lassa va aconseguir ahir una victòria de prestigi a la pista del Maccabi Tel Aviv (69-79), la tercera en cinc partits a l’Eurolliga, en un partit en el qual van brillar Tyrese Rice (21 punts) i Joey Dorsey, que va firmar dobles figures (11 punts i 11 rebots). El mèrit de l’equip de Giorgios Bartzokas va ser frenar el millor atac de la competició. El Maccabi, 91 punts de mitjana per partit, es va quedar ahir en tan sols 69. Però més enllà de la important victòria, els blaugranes van aconseguir sortir reforçats del seu joc després d’un inici de temporada farcit de problemes físics. Ahir, a banda de Rice i Dorsey, va comptar el Barça amb l’aportació de Petteri Koponen (14 punts). El finlandès, baixa les primeres setmanes de competició a causa d’un accident de trànsit, va firmar el seu millor partit des que va aterrar al Palau Blaugrana i va ser important perquè el quadre israelià no reaccionés. L’inici del partit va ser complicat per als blaugranes, que semblaven superats per la situació. Va deixar córrer l’equip de Bartzokas el Maccabi i els locals es van disparar en el marcador amb cistelles fàcils. La reacció va arribar amb Claver i es va concretar quan Tyrese Rice va començar a anotar. D’un 29-23 es va passar a un 31-38 en poc més de quatre minuts del segon quart, amb 21 punts de la dupla nord-americana.

Els blaugranes van sortir en la segona meitat disposats a decidir el matx. Un parcial 0-5 va posar la màxima diferència fins llavors (34-45), però novament els canoners del Maccabi van aparèixer en escena, especialment Devin Smith, i nou punts consecutius sense resposta van equilibrar el partit (43-45). Koponen va acabar amb més de quatre minuts sense anotar del seu equip i una antiesportiva sobre el finlandès per part d’Ohayon li va donar més tranquil·litat. En la recta final del tercer quart, Rice es va encarregar d’encarrilar el partit i un parcial 0-8 el va deixar molt favorable (47-58). El Barça va encadenar un parcial de 0-9 i del 49-60 es va passar al 49-69 que semblava decidir el xoc, però el Maccabi va fer una última escomesa (69-75). Els triples de Koponen van acabar decidint el duel.