SEGRE

OLIMPISME JOCS MEDITERRANIS

El COI dóna per ajornats els Jocs del 2017 i l’ajuntament es resisteix

Gestions ‘in extremis’ del consistori

Un dels estands de promoció dels Jocs que estan col·locats a Tarragona.

Un dels estands de promoció dels Jocs que estan col·locats a Tarragona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A falta que el Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis doni la confirmació oficial, previsiblement aquesta setmana que ve, Tarragona 2017 està cada vegada més a prop de ser Tarragona 2018. Mentre que des del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el Comitè Olímpic Internacional (COI) es dóna per fet l’ajornament d’un any per a l’organització de l’esdeveniment, des de l’ajuntament de Tarragona es negocia in extremis per aconseguir que se celebrin en la data prevista, des del 30 de juny fins al 9 de juliol del 2017. El mateix president del COE, Alejandro Blanco, ja va dir dijous que els Jocs se celebrarien probablement el 2018 i aquesta va ser la proposta que l’organisme va presentar ahir en la primera jornada de la reunió del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, a Algèria.

L’ajuntament tarragoní, no obstant, va aprofitar la reunió per negociar tant amb el COI com amb el COE, per intentar evitar l’ajornament a què estan abocats a causa dels problemes pressupostaris i els dubtes que alguna de les instal·lacions estigui finalitzada a temps. El mateix alcalde, Josep Félix Ballesteros, va admetre ahir que no tenia “garanties financeres per celebrar l’esdeveniment quan està previst”, i va afegir en el mateix comunicat que no hi havia l’“absoluta certesa de comptar amb el finançament necessari”. Aquestes dificultats econòmiques ja van obligar a reduir el pressupost dels Jocs, que ha passat en un any de 38 milions d’euros a 20.

Les dificultats pressupostàries fan inevitable que la cita es posposi fins al 2018

Des del COE sempre s’ha seguit amb preocupació el desenvolupament de l’organització i l’estiu passat ja va advertir que la situació era “greu i seriosa”. També es reclama al Govern central deu milions que no acaben d’arribar.

tracking