BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça tira d’orgull

Els blaugranes se sobreposen a les cinc baixes i superen el Madrid en el clàssic || Tomic i Perperoglou van estar superbs per dominar des del principi

El blaugrana Stefan Peno intenta superar sota la cistella Sergio Llull i Anthony Randolph.

El Barça es va sobreposar ahir a les seues cinc baixes i va oferir la seua versió més coral davant d’un Madrid que, bloquejat per la intensitat defensiva, va perdre al Palau la condició d’invicte a l’ACB (85-75). A la teranyina blaugrana es va sumar l’efectivitat en atac. Conscient del perill dels blancs en les transicions, no volia riscos Bartzokas, que va explotar la superioritat física de Tomic. Gràcies a la jerarquia a la pintura del croat i a la direcció de Rice, el Barça va aconseguir el primer avantatge important a un minut del final del primer quart (19-10). L’ofici de Nocioni va atansar els visitants després del primer període (20-15). L’equip blaugrana era un bloc i el Madrid només va sobreviure de les individualitats. El Barça va augmentar les diferències abans del descans amb uns immensos Tomic i Perperoglou (49-33). Quan semblava que els de Laso tornaven a entrar en el partit després d’una esmaixada d’Ayón (61-49), el Barça va firmar un parcial de 5-0 gràcies a un triple d’Oleson i una jugada de Vezenkov per donar tranquil·litat al Palau (65-49). Va afrontar el Madrid els últims 10 minuts amb un desavantatge de 14 punts (67-53) i Laso va pressionar en defensa, va explotar el físic de Hunter a la zona i l’encert exterior de Draper i Carroll per posar els blancs dins del partit a falta de 4:30 (76-68). Va posar terra pel mig Koponen amb un triple, però el ritme el va imposar el Madrid, que es va situar a 9 punts. Els blancs van tenir oportunitats de posar-se a 6, però els llançaments des de la línia de 6,75 de Carrol i Draper no van entrar. Finalment, els blaugranes, aixecats per un Palau sobreexcitat per una discussió entre Nocioni i Rice, que va acabar amb l’argentí desqualificat, van tirar d’orgull per em portar-se el millor partit amb Bartzokas a la banqueta.