SEGRE

POLIESPORTIU JOCS MEDITERRANIS

Tarragona culpa Madrid de l’ajornament dels seus Jocs

L’organització obre un altre període per captar inversions de cara al 2018

Puigdemont saluda el president del COE, Alejandro Blanco, en presència de Ballesteros i Munté.

Puigdemont saluda el president del COE, Alejandro Blanco, en presència de Ballesteros i Munté.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, va confirmar ahir de forma oficial que el certamen que s’havia de celebrar a la ciutat del 30 de juny al 9 de juliol del 2017 queda ajornat fins al 2018, un retard d’un any propiciat per la falta de recursos econòmics dels organitzadors. En concret, l’alcalde va atribuir el retard d’un any a la impossibilitat de concretar les aportacions del Govern en funcions d’Espanya. Ballesteros va afegir que la ciutat té el vistiplau del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) per ajornar un any la celebració de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018.

L’alcalde va ratificar així, en una roda de premsa a la sala d’actes de l’ajuntament, que Tarragona 2017 passarà a ser Tarragona 2018 i s’obre un nou període de captació d’inversions i fons econòmics.

Quant al motiu de l’ajornament al 2018, Ballesteros va detallar que és a causa de la falta de pressupost –en concret, 3 milions d’euros per a la piscina i 9 milions per a l’organització dels Jocs– i al fet que Espanya estigués deu mesos amb un govern en funcions amb el qual no es va poder concretar a temps la inversió pactada.

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport va mostrar el seu suport a l’ajornament i va informar mitjançant un comunicat de premsa que ha assignat una aportació econòmica de 6,4 milions d’euros per a l’organització dels Jocs, que va qualificar d’“especial interès” en els Pressupostos Generals de l’Estat, que permetrà exempcions fiscals de fins al 90% en tota la inversió privada que recapti l’esdeveniment.

Durant el matí, l’alcalde Ballesteros es va desplaçar fins a Barcelona per reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. En la trobada, que es va celebrar a porta tancada al Palau de la Generalitat, van assistir també la consellera i portaveu del Govern català, Neus Munté; el secretari general d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, i el comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, entre d’altres.

lleida

L’Inefc de Lleida acull demà dimecres, des de les 09.00 fins a les 14.00 hores, les IV Jornades Científiques. En aquesta edició ja s’han superat els 300 inscrits amb un total de 36 pòsters del grup d’investigadors del centre.

ciutat de mèxic

La policia mexicana busca un futbolista aficionat que diumenge passat va sortir fugint a la carrera després de matar d’un cop al cap un àrbitre que li acabava de mostrar una cartolina roja per haver protestat una falta.

?

istanbul

El davanter holandès del Fenerbahçe Robin van Persie va dir ahir que l’ull esquerre el té bé i que només s’ha fet un petit esquinç a la parpella, després de retirar-se diumenge per un cop de colze durant un partit contra l’Akhisar Belediye i témer-se per la pèrdua de l’ull.

madrid

El pilot asturià Fernando Alonso va carregar durament contra el Mundial de F-1 en una entrevista concedida al web F1i. “Per arribar fins a la F-1 abans es necessitaven moltes coses, primer molt de talent, però també molta preparació. Ara no crec que necessitis aquest talent i, definitivament, no necessites preparació”, va manifestar.

tracking