SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Fiscalia no acusarà Bartomeu

No veu indicis delictius que apuntin al president del Barça en les irregularitats del traspàs de Neymar || El jutge va proposar dilluns jutjar-lo amb el jugador, els seus pares, Rosell i el club

Gerard Piqué s’exercitava ahir sobre una superfície de sorra per enfortir el turmell.

Gerard Piqué s’exercitava ahir sobre una superfície de sorra per enfortir el turmell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional no té previst acusar el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, en el marc de la causa en la qual s’investiga si el fitxatge del davanter Neymar va alterar el lliure mercat de contractació de futbolistes. Segons van informar fonts fiscals, el Ministeri Públic no veu que hi hagi indicis delictius que apuntin a la participació de Bartomeu en les irregularitats que van unflar el cost del fitxatge fins als 83 milions d’euros.

Per això, i malgrat la decisió del jutge d’instrucció José de la Mata d’incloure’l en la interlocutòria en la qual transforma les actuacions en procediment abreujat i encausar-lo per delictes de corrupció entre particulars i estafa, renunciarà a reclamar penes per al president blaugrana. De la Mata va proposar dilluns jutjar-lo juntament amb el davanter, els seus pares i l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, així com el mateix club. El magistrat va prendre aquesta decisió després que la Sala Penal de l’Audiència Nacional l’obligués a reobrir la causa, que ell va arxivar, modificant la seua primera interlocutòria de transformació, en la qual concloïa la qüestió sense incloure fets ni acusats.

Va escriure a Twitter el central, que podria tornar a jugar, com Alba, el dia 19 davant del Màlaga

La causa es va obrir per la querella presentada per l’empresa de representació de futbolistes DIS, que tenia el 40% dels drets federatius del jugador, i que, segons la Fiscalia, va deixar de cobrar 3,2 milions d’euros que li corresponien. DIS està personada com a acusació particular i ara ha de presentar el seu escrit provisional. En cas que s’inclini per no incloure-hi Josep Maria Bartomeu, aquest quedaria fora del procediment.

tracking