SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez compleix a Xest 150 grans premis amb ganes de victòria

El de Cervera arriba al final del campionat a València amb el títol a la butxaca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Màrquez compleix aquest cap de setmana al circuit valencià de Xest, escenari del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, última cursa de la temporada, el seu gran premi número cent cinquanta i segurament ho farà amb les ganes de sumar una nova victòria per rescabalar-se dels seus dos contratemps a Austràlia i Malàisia.

A favor seu compta amb el fet de què el traçat batejat amb el nom del mort Ricardo Tormo, campió del món de 50 c .c. el 1978 i el 1981, és un dels que pitjor se li dóna a qui ha estat el seu més directe rival de la temporada, l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), qui almenys a Malàisia ja es va garantir matemàticament el subcampionat del món.

Amb el títol ja resolt des del Gran Premi del Japó, la cursa de la Comunitat Valenciana és l’oportunitat perfecta per "sortir a totes" en el cas de no pocs pilots.

En el cas de Màrquez per aconseguir el digne colofó al seu tercer títol mundial de MotoGP, per a Valentino Rossi per reivindicar el seu dret al mateix, en el cas de Jorge Lorenzo per acomiadar-se de Yamaha amb una victòria abans de provar al dimarts següent la seua nova Ducati Desmosedici, i en el de Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) per tancar amb un sabor més dolç una temporada per a ell paupèrrima en resultats.

Nou guanyadors diferents aquesta temporada

Encara que ells no han de ser l’únics en aspirar a dalt de tot del podi, ja que una de les dades més rellevants de la primera temporada amb la centraleta electrònica única que està a punt d’acabar, és l’existència de nou guanyadors diferents.

Els espanyols Marc Màrquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa i Maverick Viñales, els italians Valentino Rossi, Andrea Iannone i Andrea Dovizioso, el britànic Cal Crutchlow i l’australià Jack Miller saben el que és guanyar almenys una cursa el 2016.

I tal com va apuntar a Malàisia el propi Marc Márquez, per què no un desè nom propi?, com per exemple i tal com va dir el ja campió del món de MotoGP de 2016, el també espanyol Aleix Espargaró al manillar, per última vegada, de la seua Suzuki GSX-RR.

Està clar, en qualsevol cas, que el circuit de la Comunitat Valenciana hagués de ser l’escenari per a una nova victòria espanyola ja que Rossi no guanya en aquest traçat des de 2004 i ho va fer en una altra ocasió el 2003 i només els australians Casey Stoner (2008 i 2011) i Troy Bayliss (2006), retirats de la competició, han guanyat a Xest en els anteriors deu anys, amb la resta de victòries repartides entre Jorge Lorenzo (2010, 2013 i 2015), Dani Pedrosa (2007, 2009 i 2012) i Marc Márquez (2014)

Moviments a les escuderies

El circuit de la Comunitat Valenciana serà també l’escenari dels comiats.

Molts pilots "canviaran d’aires" al final de 2016 i això també fa de València un cap de setmana amb "molta morbositat".

Jorge Lorenzo se’n va de Yamaha -que li deixa provar al dimarts següent però no al final de novembre a Jerez de la Frontera- a Ducati al costat d’Andrea Dovizioso, en lloc d’Andrea Iannone, que es marxa a Suzuki al costat d'Alex Rins, mentre que Maverick Viñales deixa Suzuki per anar-se’n de company d’equip de Valentino Rossi a Yamaha.

Aleix Espargaró deixa Suzuki per anar-se’n a Aprilia, on no continuarà Álvaro Bautista, que marxa a la Ducati satèl·lit del "local" Jorge Martínez "Aspar", el germà del primer, Pol, també marxa de l’esquadra satèl·lit francesa Tech 3 per convertir-se per primera vegada en pilot oficial de la nova fàbrica present en el campionat, l’austríaca KTM, juntament amb qui ara és també el seu company d’equip, el britànic Bradley Smith.

Multitud de canvis i per això multitud de "ganes" per a uns i altres de demostrar a València l’encertat o erroni de les decisions adoptades..., al final aquest serà el gran interès del Gran Premi de la Comunitat Valenciana.

tracking