SEGRE

TRIATLÓ

El triatleta de Ponts Xavier Jové passa al professionalisme

Xavier Jové, de 22 anys, es passa al professionalisme després de proclamar-se campió d’Europa de duatló i del món de triatló XTerra per edats || És de Ponts però corre per a un club d’Igualada

Xavier Jové, quan va entrar vencedor a la meta de l’Europeu de duatló cros a Targu Mures (Romania).

Xavier Jové, quan va entrar vencedor a la meta de l’Europeu de duatló cros a Targu Mures (Romania).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El triatleta de Ponts Xavier Jové, de 22 anys, campió d’Europa absolut de duatló cros aquest any i campió del món de triatló del circuit XTerra per grup d’edats el 2015, s’ha passat al professionalisme, on competirà l’any vinent amb la flor i nata dels especialistes del triatló de mitja distància (half distance: 1.900 metres de natació, 90 km de ciclisme de carretera i 21 km de carrera a peu).

Pot considerar-se el Gómez Noya lleidatà, perquè serà l’únic professional actualment com a tal, encara que n’hi ha alguns i de gran nivell a Lleida tant en categoria masculina com femenina, però a diferència del campió mundial gallec no corre en la modalitat olímpica (1.500 metres nadant, 40 km en bicicleta i 10 km a peu), per la qual cosa no pot aspirar a uns Jocs. “És impossible, hauria d’haver fet natació des de molt petit i, a més, fer-ho molt bé. De fet, va ser arran de cursar un grau superior d’esports a l’IES Joan Oró de Lleida que em vaig aficionar a la natació i vaig decidir provar amb el triatló.” Això va succeir fa dos anys i mig i des d’aleshores ha anat engrossint el palmarès.

El seu entrenador, Roger Roca, excampió mundial de duatló, el veu en un futur al ‘top 5’ mundial

L’èxit més sonat va ser el títol mundial per edats (20-24 anys), dins de la màxima categoria, Proelit, que va conquerir l’any passat a Hawaii. Però aquest any ha fet un salt quantitatiu i qualitatiu a l’aconseguir, entre altres metes, ser campió de Catalunya sub-23 de duatló cros, campió d’Espanya sub-23 d’ultramarató BTT i campió d’Europa absolut de duatló cros a Romania, on va vèncer triatletes de la talla del romanès Ciprian Balanescu –que corre les Sèries Mundials amb Gómez Noya i companyia– o el belga Kris Coddens.

Jové pertany a l’equip Bluemotors de Ponts quan competeix en BTT, una especialitat en la qual també ha obtingut èxits. En canvi, quan participa en triatlons, ho fa amb el club CERRR d’Igualada.

L’atleta de Ponts es dedica en l’actualitat de forma exclusiva a l’entrenament amb un preparador personal des de fa tres anys, que és Roger Roca, que va arribar a ser dos vegades campió del món de duatló de carretera. Durant la setmana, Xavier Jové pot arribar a recórrer 11.000 metres nadant, 230 quilòmetres amb bicicleta i uns 55 quilòmetres corrent a peu. Dos dies a la setmana practica les tres disciplines i la resta, només dos, que va alternant.

Anteriorment als triatlons, feia carreres i duatlons de muntanya i, després d’explotar en els dos últims anys, dos assessors (Josep Blanch i Marc Oliva) li van proposar que es passés a professionals. Els va convèncer Roger Roca: “Té condicions per arribar a ser top 5 mundial.”

La natació la practicarà tant al Principat com a Girona, quan es tracti de fer-ho en mar obert, la qual cosa farà que visqui a cavall d’aquests dos llocs i passi menys temps al seu Ponts natal.

Canviarà Ponts per Girona i Andorra Xavier Jové es troba aquests dies a Andorra, concretament a la piscina Serradells del Principat, on s’exercita en la disciplina on més marge de millora creu que té.

Xavier Jové, quan va entrar vencedor a la meta de l’Europeu de duatló cros a Targu Mures (Romania).

Xavier Jové, quan va entrar vencedor a la meta de l’Europeu de duatló cros a Targu Mures (Romania).

tracking